Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Péntektől újra járható a Pláza-csomópont

Péntektől újra járható a Pláza-csomópont

A pécsi önkormányzat tájékoztató táblái és a kivitelezővel folytatott heti szintű egyeztetések megtették hatásukat: felgyorsult az állami közműépítés a Vásártér környékén. Így a pécsi autósok az eredetileg tervezett határidőnél korábban, már május 3-án, péntek délutántól újra használatba vehetik a Megyeri út-Móra Ferenc utca csomópontot.

A tervek alapján május 22-ig dolgozott volna a kivitelező a Megyeri út és Móra Ferenc utca kereszteződésében. Itt – ahogy arról a környéken táblákon tájékoztatjuk a közlekedőket – állami beruházásban és koordinációval bővítik ki a pécsi szennyvízvezeték-rendszert, amellyel Pécs környéki települések számára teszik elérhetővé a szolgáltatást.

A Biokom NKft. által hónapok óta szervezett, heti szintű egyeztetésen a kivitelező cég képviselője nemrég arról adott tájékoztatást, hogy az eredetileg tervezettnél korábban, már május 3-án, péntek délutántól újra birtokba vehetik a pécsi autósok a Pécs Pláza melletti csomópontot. Ezzel újabb forgalmi akadály szűnik meg a környéken.

A Biokom Nkft. tovább folytatja rendszeres, heti egyeztetéseit a kivitelezővel annak érdekében, hogy az állami közmű-beruházás építési munkálatai a lehető leggyorsabban befejeződjenek, és így minél rövidebb ideig okozzanak fennakadást a pécsiek közlekedésében.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata