Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Rekordlétszámmal képviselteti magát a PTE az Európai Egyetemi Játékokon

Rekordlétszámmal képviselteti magát a PTE az Európai Egyetemi Játékokon

Őrjöngő közönség. Hatalmas tapsvihar. Nincs is jobb érzés annál, amikor felállnak a dobogóra az egytemet képviselő hallgatók. Idén július 12–24. között Debrecen és Miskolc ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak, ahol a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rekord létszámú, 101 fős csapattal vesz részt a hazai rendezésű nemzetközi egyetemi versenyen, ahová a szervezők több mint 5000 sportember érkezését várják. Az indulás előtt július 2-án a Szenátusi Tanácsteremben gyűltek összea PTE sportolói.

A PTE összesen 11 sportágban (asztaliteniszben, B33 kosárlabdában, futsalban, judoban, karatéban, kézilabdában, kick-bokszban, sakkban, taekwondoban, tollaslabdában, vízilabdában), 13 csapattal, 83 sportolóval és 18 csapatvezetővel, edzővel vág neki a 2024-es küzdelmeknek. A csapat gerincét a tavalyi egyetemi EB-n érmes helyezést elérő asztaliteniszező, cselgáncsozó és vízilabdázó hallgatók képezik.
„Nagyon büszke vagyok a PTE-PEAC sportolóira!” – mondta dr. Miseta Attila, a PTE rektora.

 „A második évben tavaly, tavalyelőtt a legsportosabb egyetem lett a PTE. Ez is jelzi azt a minőséget, amit képviseltek!” 

– szögezte le a rektor, majd arra biztatta a sportolókat, hogy érezzék jól magukat a játékok alatt. Hozzátette: „A pécsi csapat viselkedjen pécsi csapatként! Sportszerű küzdelmet kívánok, és jó eredményeket!”

További információ…