Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Sanghaji hallgatók a PTE Winter School programján

Sanghaji hallgatók a PTE Winter School programján

A kínai University of Michigan-Shanghai Jiao Tong 14 hallgatója kezdte meg a PTE téli egyetemén tanulmányait január 22-én. A három hetet felölelő program fókuszában az európai kultúra megismerése áll. A 14 hallgatót a Nemzetközi Igazgatóság és a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karral együttműködésben fogadja: a szakmai oldal a BTK, a kulturális programok a Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Iroda koordinációjában valósul meg.

A Pécs Winter School program nyitó ünnepségére január 22-én került sor a BTK Kari Tanácstermében. A hallgatókat dr. Pozsgai Gyöngyi, a Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Iroda vezetője üdvözölte az egyetem nevében, röviden be is mutatta mind a PTE-t, mind a várost.
A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar részéről dr. Várnagy Péter nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettes szólt a hallgatókhoz:

 „Azt remélem, gyümölcsöző három hetet töltenek majd nálunk, és sokat tanulnak majd Európáról, Magyarországról, és Pécsről!” 

– hozzátette: „Talán hallották már, hogy annak idején Freddie Mercury megtanult egy magyar népdalt, én ezzel köszönteném Önöket a campusunkon!” És ezzel a zene univerzális nyelvét használva dr. Várnagy Péter dalra fakadt.
Tavaszi szél előadása után dr. Gálosi Adrienne, a BTK egyetemi docense vette át a szót, és elmondta: ez már a második téli egyetem, mely a két intézmény között megvalósul.

További információ…