Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Sikeres volt az önkormányzat civil pályázata

Sikeres volt az önkormányzat civil pályázata

Megmozgatta a civil szervezeteket a szakmai programjaik finanszírozására a pécsi önkormányzat által meghirdetett pályázat. A július 21-i beadási határidőig 95 szervezet nyújtott be támogatási kérelmet, amelyek tartalmi és formai értékelése megkezdődött. A pályázatokról a bírálóbizottság szeptember 30-ig hoz döntést.

Folyamatos a párbeszéd a pécsi civil szervezetekkel, amelyeknek a januárban megfogalmazott igényeire válaszul idén 40 millió forintos energiatámogatási keretet hirdettünk meg. Ebből összesen 27 civil szervezet számára biztosítottunk támogatást a téli időszakban megemelkedett energiaköltségeikhez, összesen 23,5 millió forint értékben. A fennmaradó 16,5 millió forintos keretösszeg felhasználásáról újra megkérdeztük a civil szervezetek képviselőit, akik jelezték, immár a szakmai programjaikhoz lenne szükségük támogatásra. Ezért ezzel a céllal hirdettük meg a civil keretünk második pályázatát június végén. Hogy ez mennyire volt indokolt, azt alátámasztja, hogy a felhívásunkra 95 civil szervezet nyújtott be pályázatot, összesen 61 millió forintot meghaladó támogatási igénnyel – foglalta össze Zag Gábor, Pécs kultúráért felelős alpolgármestere.

A szakmai programok megvalósítására benyújtott támogatási kérelmek formai és tartalmi értékelése megkezdődött. A pályázatokról a bírálóbizottság szeptember 30-ig hoz döntést.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata