Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Sikerrel zárult a Planet Budapest 2023 Expó és Élményprogram

Sikerrel zárult a Planet Budapest 2023 Expó és Élményprogram

Október 1-én véget ért a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó és Élményprogram, ahol a látogatók interaktív játékok, a virtuális valóság és különleges installációk segítségével merülhettek el a környezetvédelem és a fenntarthatóság témakörében. Összesen 38 ezer négyzetméteres területével a Planet Budapest az egyik legnagyobb fenntarthatósági kiállítás Európában. Csaknem 140 magyar cég, továbbá számos egyetem – köztük a Pécsi Tudományegyetem – vett részt a régió legnagyobb, fenntarthatósággal foglalkozó rendezvényén.

A szakmai részén túl felépült egy 6500 négyzetméteres interaktív kiállítótér, a Your Planet is, fantasztikus látványvilággal, ahol szembesülhettünk mindazzal a problémahalmazzal, amely körülvesz bennünket. A fenntarthatóság napjaink egyik, ha nem a legfontosabb témaköre, ezt járta körbe a Planet Budapest 2023.

A Heroes of the future pedig egy fiataloknak szóló élményszínház, kalandpark és szabadulószoba keveréke, ahol a látogatók színészek segítségével, forgatókönyv alapján tudtak végigmenni egy pályán, miközben szembesültek a jövőnket érintő legfontosabb kérdésekkel.

Az idei kiállítás fő témája a mezőgazdaság és az élelmiszeripar volt, de ezek mellett a víz- és szennyvízkezelés, az energetika, az energiahatékonyság, az okosvárosok, a hulladékgazdálkodás és a körforgásos gazdaság is jelentős szerepet kapott.

A rendezvényt számos szakmai program gazdagította, ahol a fenntarthatóság témájában élenjáró szakértők előadásait, kerekasztalbeszélgetéseket hallgathattak meg az érdeklődők, a hétvégi előadásokon pedig kézzelfogható megoldásokkal ismerkedhetett meg a nagyközönség. A Pécsi Tudományegyetem szakemberei egyebek mellett a megújuló energiák, a fenntartható fejlődés, élelmiszeripar és mezőgazdaság területén felhalmozott tudásukkal is a rendezvény céljait szolgálták.

Az UnivTV is ott volt a Planeten, az összefoglaló videó itt tekinthető meg: