announcement
Pécsi útfelújítások 2023Megnézem
Advent 2023Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / „SmartLife” – tudatosabb jelen egy fenntarthatóbb jövőért!

„SmartLife” – tudatosabb jelen egy fenntarthatóbb jövőért!

A „SMARTLIFE” – TUDATOSABB JELEN EGY FENNTARTHATÓBB JÖVŐÉRT!” elnevezésű Reels videókampány és videóverseny egy online, játékos, szemléletformálási akció volt a PTE hallgatói, illetve a Babitsos diákok részére az energiahatékonyság és az  energiamegtakarítás érdekében. „Minden embernek egyedi rutinja van a mindennapok terén, egymástól eltérően élünk. Ebből adódóan az energiafelhasználásunk és a megtakarításunk módja is teljesen egyedi lesz. Fel kell térképeznünk energiafelhasználásunkat, szokásainkat, hogy megismerjük, hogyan takaríthatunk meg energiát. Hogy a tippek hosszútávon működjenek, tanulnunk kell, majd rutinná kell tennünk a tanultakat. Azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy ismerje meg a jelenlegi energiafelhasználását, gondolja át, hogy mire van szüksége, lépésről-lépésre tanuljon meg energiát megtakarítani és építse be a hétköznapokba az energiamegtakarítás ellenőrzését is” – mondta el Kulcsár Tünde a PTE Zöld Egyetem Program programkoordinátora a március 27-i díjátadón.

„A játékban zöld tippeket vártunk rövid videó formájában az energiamegtakarítás hétköznapi példáira, ami ötletet adhat másoknak is.”- folytatta Kulcsár Tünde. A versenyben résztvevő videókat a hallgatók saját és a Zöld Egyetem Program Instagram felületén is megosztották, ahol demokratikus „lájk gyűjtés” alakította a nyertesek sorrendjét. Ezzel párhuzamosan a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma diákjai ugyanebben a témában szintén kisfilmekkel versenyeztek, ahol a tanárokból és Zöld Egyetem Program képviselőiből álló zsűri döntött a helyezésekről.

Reels videókampány nyertesei

6. helyezett – Berényi Petra
5. helyezett – Roncsák Szilveszter
4. helyezett – Navreczki Fanni
3. helyezett – Milisits Eszter (97 like)
2. helyezett – Werner Boróka (102 like)
1. helyezett – Angelina Vlasova (112 like)

A Reels videókampány nyertesei PTE Webshop-os ajándékcsomagot kaptak (4-6. helyezett PTE pulóver+póló, 1-3. helyezett: PTE pulóver+póló+kulacs).

Kulcsár Tünde és Decsi István kancellár adták a díjakat

Videóverseny nyertesei és tanáraik – PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma:

4. helyezett: Balogh-Tovt Lili, Éles András Levente, Szundi Endre György (9.b)
3. helyezett: Kucska Luca, Márki Anita, Várnagy Nóra (9.b)
Tanáruk: Tarnai Dóra

2. helyezett: Medgyaszai Viktória, Werner Adél, Gerentsér Áron (10.c)
1. helyezett: Nagy Lujza, Neuheiser Hanna, Aknai Balázs (10.c)

Tanáruk: Muráth Eszter
A videóversenyben győztes csapatok ParaPark csoportos élménybelépőjegyet nyertek.