Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Gazdaság / Széleskörű egyeztetés indul Pécs gazdaságfejlesztési stratégiájáról

Széleskörű egyeztetés indul Pécs gazdaságfejlesztési stratégiájáról

Pécs 2022-es költségvetéséhez hasonlóan széleskörű társadalmi egyeztetés indul Pécs Gazdaságfejlesztési és Befektetésösztönzési Stratégiájának témájában is. A városvezetés terve szerint a szakemberek, a politikai szereplők és a sajtón keresztül a lakosság is megismerheti a kiemelten fontos stratégiát még annak elfogadása előtt.

– Az átláthatóság fontos vállalásunk volt a 2019-es választási kampányban, amelyhez azóta is tartjuk magunkat – mondta Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere. – Éppen ezért igyekszünk minden lényeges önkormányzati döntés előtt az adott terület pécsi szakembereivel és politikai szereplőkkel is egyeztetni.

Az alpolgármester emlékeztetett rá: ugyanígy járt el a városvezetés Pécs 2022-es költségvetését illetően, amelyet több körben is véleményezhettek szakemberek és politikusok.

Most újabb kiemelt gazdasági téma egyeztetését indítja el a pécsi városvezetés. Első körben gazdasági szakemberek találkozhatnak szakemberek Pécs Gazdaságfejlesztési és Befektetésösztönzési Stratégiájának tervezetével.

Ruzsa Csaba leszögezte: az egyeztetés hosszabb folyamat lesz, az anyagra a szakmai után több körös politikai egyeztetés vár, de a lakosság is betekintést nyerhet a stratégiába egy a döntést megelőző sajtótájékoztatónak köszönhetően.

Az alpolgármester kiemelte: a 2021-27-es Európai Uniós ciklusra való felkészülést a mostani dokumentum nem érinti, a pécsi projektek előkészítését ettől függetlenül, jó ideje végzi a Pécsi Gazdaságfejlesztési Tanács.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata