Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Távozik a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. éléről Szabó Szilárd

Távozik a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. éléről Szabó Szilárd

A 2019-es választásokon elért győzelmünk után az egyik legsürgetőbb törekvésünk a város vezetőiként az volt, hogy hazahozzunk minél több Pécsről elszármazott szakembert.

Szabó Szilárd az elsők között válaszolt erre a hívásra, és az üzleti világban kiépített karrierjét hátrahagyva röviddel a választások után munkába állt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatójaként. Nem akármire vállalkozott, hiszen a város ingatlanhasznosító cége 2019 előtt jelentős önkormányzati támogatásra szorult, akkori gazdálkodása, ügyei nyomán több feljelentés is született.

Munkájáról az eredményei, a sikerei szólnak a legékesebben. Szabó Szilárd nemcsak eredményessé és nyereségessé tette a társaságot, de segítségével mintegy 700 millió forint korábban elherdált közvagyont is visszakaptak a pécsiek. Mi több: az elmúlt, vészterhes években 600 millió forintnyi bérleti díj kedvezménnyel segített az általa vezetett társaság helyi vállalkozásokat abban, hogy talpon maradjanak, és így megélhetést biztosítsanak számos pécsi családnak.

Éppen ezért fogadtam őszinte sajnálattal, amikor Szabó Szilárd arról tájékoztatott, hogy távozik a cég éléről, és egyben városunkból is. A nehéz döntést egy magánéleti, családi tragédia miatt volt kénytelen meghozni. Mivel Szabó Szilárd nem csak rátermett cégvezető, de kiváló ember is, nehéz szívvel ugyan, de elfogadtam a döntését.

Szilárdnak ezúton is köszönöm azt a munkát, amely nemcsak a Pécsi Vagyonhasznosítót állította működő és sikeres pályára, de segítő kezet nyújtott számos pécsi vállalkozásnak, így családnak is.

Biztos vagyok benne, hogy új munkájában is legalább olyan sikeres lesz, mint Pécsett, és ezúton is sok sikert kívánok neki a jövőben az élet minden területén.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere