Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Tüke Busz: béremelést tervez, megegyezést sürget az önkormányzat

Tüke Busz: béremelést tervez, megegyezést sürget az önkormányzat

A pécsi önkormányzat és a Tüke Busz Zrt. vezetése egyaránt elkötelezett a társaságnál 2020 óta tartó béremelési program folytatása mellett. Ennek érdekében törekszenek a bérmegállapodás megkötésére, ezért a pécsi városvezetés arra kéri a szakszervezetek képviselőit, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz.

Mi fontosnak tartjuk a Tüke Busz Zrt. autóbuszvezetőinek béremelését, ezt támasztja alá, hogy 2020 óta minden évben történt bérfejlesztés a cégnél, tavaly ennek mértéke a sofőrök esetében elérte a 20%-ot. Ezt a béremelési programot idén is folytatni tervezzük, ugyanakkor célunk, hogy a béremelés a szakszervezetekkel egyeztetett módon, a velük kötött bérmegállapodás alapján valósuljon meg. Ennek érdekében azt kérjük a szakszervezetek vezetőitől, hogy ezúttal megfelelő felhatalmazás birtokában vegyenek részt a Tüke Busz Zrt. vezetése által koordinált bértárgyaláson – fogalmazta meg Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere.

A társaság vezérigazgatója csütörtökön küldte el a meghívót az érintett szakszervezetek vezetőinek az általa kezdeményezett bértárgyalás újabb, jövő kedd délelőtti találkozójára. A meghívóban arra kérte a szakszervezeteket, hogy a tárgyalásra és a megegyezésre felhatalmazott képviselőket küldjenek, mert a társaság célja továbbra is a megállapodás és a sofőrök bérének emelése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata