Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Új városi arculat

Új városi arculat

Új arculattal, új közösségi csatornákon

A város kulturális értéke és természeti kincsei előtt tisztelgő új arculattal jelentkezik Pécs önkormányzata. A turizmus világnapja alkalmából új közösségi csatornáit is elindítja a város.

Új vizuális arculat

Legutóbbi ülésén fogadta el a város új vizuális arculatát Pécs város közgyűlése. A várakozások szerint az új arculat és a mögötte húzódó értékalapú stratégia nem csak új, modern megjelenést biztosít a város számára, de egyúttal versenyképességét és láthatóságát is növeli.

A cél egy hiteles, értékalapú településmárka létrehozása és annak tartalmi, vizuális felépítése volt, amelyet mind a pécsiek, mind az ide látogatók és a befektetők vonzónak és egyedinek találnak.

A cél érdekében és a Pécsi Tudományegyetemmel való együttműködés jegyében Pécs önkormányzata a PTE Művészeti Kar jelenlegi és volt grafikus hallgatói számára hirdetett pályázatot. A győztes pályaművet tovább finomítva készült el a város arculati koncepciója és új logója, valamint Arculati Kézikönyve ezeket az alábbi videó látványos és beszédes módon mutatja be:

2023. szeptember 19-én a város közgyűlése elfogadta Pécs új arculati kézikönyvét. Pécs új vizuális koncepciója egységként kezeli a város két egyedi vonását. A várost, ahol a kulturális értékek, az épített emlékek egymást érik, és a várost, amelyet körbeölel a természet.

Az új városi logó koncepciójában megjelenik az öt torony motívuma, amely a kulturális örökséget képviseli, és az ezeket körülölelő szalag, vagyis a Mecsek, amely egyszerre szimbolizálja Pécs különleges földrajzi adottságait és a városra jellemző összetartást, közösségi életét.

Kimondottan az új arculathoz készült Pécs város saját, új betűtípusa, a Pannonius Sans, melyet Boskovitz Oszkár, a PTE oktatója, elismert tipográfus készített.

Új csatornák

Az új arculat bevezetésével megújult a város honlapja, a www.pecs.hu. A város immár új arculatával új közösségi média csatornákon is megjelenik, a városszerte elérhető ingyenes programok mellett ezzel ünnepli a turizmus világnapját. Így érdemes a Facebookon, az Instagramon és a TikTokon is követni Pécs oldalait.

A néhány szabadon felhasználható fotó itt található a város új arculati kézikönyvéből.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata