Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Újabb jelentős szereplővel bővült a PTE vállalati kapcsolati hálója

Újabb jelentős szereplővel bővült a PTE vállalati kapcsolati hálója

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) elkötelezett a dél-dunántúli régió gazdasági és társadalmi fejlődésének támogatása mellett. Ennek jegyében kötött együttműködési megállapodást kedden Magyarország első egyeteme a Prohumán 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft-vel. Az együttműködés keretében a partnerek támogatni kívánják a régió, valamint a magyar gazdaság és társadalom teljesítményének, versenyképességének növelését célzó törekvéseket, továbbá a humánerőforrás versenyképes megújulását.

A Prohuman az ország egyik legmeghatározóbb munkaerő-kölcsönző, közvetítő, HR-stratégiai, toborzási és munkaerőpiaci szaktanácsadó cége. A Prohuman cégcsoport pedig hét európai országban összesen több mint 20.000 főnek munkát adó, 100 milliárd forintot meghaladó árbevételű, magyar tulajdonú multinacionális vállalat. A vállalat közel 6.500 fős hazai statisztikai létszámával, 2022. évben elért több mint 40 milliárd forint nettó árbevételével erős hátterű piaci szereplő, amely tapasztalata és gazdasági kapcsolatrendszere révén hozzájárulhat a PTE-vel megfogalmazott közös célok teljesítéséhez.

A megállapodás ünnepélyes aláírásán elhangzott, hogy az együttműködő felek számára kiemelten fontos a PTE-n végzett hallgatók dél-dunántúli régióban történő elhelyezkedésének elősegítése és támogatása, így jelen együttműködés a Pécsi Tudományegyetem régiós megtartóerő növelésére vonatkozó stratégiai célját is szolgálja.

Az együttműködés keretében a Prohuman hosszútávon szakmai támogatást nyújt munkaerőpiaci, HR-stratégiai és módszertani kérdésekben a felsőoktatási intézmény számára. A Prohuman olyan, kompetenciáiba tartozó információkkal, tapasztalatokkal és tanácsokkal szolgál az egyetem számára, amelyek hozzájárulnak a PTE által végzett oktatási, kutatási, HR-fejlesztési és gazdaságfejlesztési tevékenységek intenzitásának és hatékonyságának fokozásához. A közös célok megvalósítása érdekében rendszeres eszmecserét folytatva felderítik a régióra jellemző, vállalati szintű gazdasági-társadalmi problémákat, azzal a céllal, hogy a kiválasztott projekteket a felsőoktatási intézményben folyó tudományos kutató és oktatómunka keretében közös erőfeszítéssel oldják meg. Az együttműködés célja egy olyan rendszer, gyakorlat kialakítása, amely elősegíti a gazdálkodó szervezetek szintjén meglévő, vagy kialakuló kihívásokra reagálni képes kutatói és oktatói munkát, ezáltal hasznosítva a felsőoktatási intézményben képződő tudást és jelenlévő kompetenciákat.

A megállapodást kedd délelőtt a PTE Szenátusi Tanácstermében látta el kézjegyével az egyetem részéről Miseta Attila rektor, Decsi István kancellár és Betlehem József rektorhelyettes, míg a Prohuman képviseletében Feleki Attila, tulajdonos-ügyvezető és Zakor Sándor, alapító-tulajdonos.