Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Vince-napi ünnepséget rendezett a PTE

Vince-napi ünnepséget rendezett a PTE

Vince-napi ünnepséget rendeztek a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Pázmány Péter utcai központi telephelyén január 22-én. A szőlősgazdák és borászok körében kiemelten fontos évindító eseményen dr. Miseta Attila rektor, Madaras Zoltán SZBKI elnök, dr. Teszlák Péter kutatási igazgató, Drago Horvat, a Horvát Köztársaság pécsi főkonzulja, Őri László, a Baranyai Vármegyei Közgyűlés elnöke, Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara baranyai elnöke jelenlétében dr. Kvanduk Frigyes, a Pécsi Egyházmegye általános helynöke megáldotta a szőlőtőkéket és az újbort, majd a jelenlévők megmetszették a kolbásszal, hurkával gazdagon díszített szőlőtőkéket.

„A szőlőművelés egy rendkívül munka- és szakértelemigényes feladat. Mint minden mezőgazdasági tevékenység, erősen kötött az időjárás kegyéhez is. Ehhez szeretnék sok sikert, kitartást, szerencsét, jó időjárást kívánni és áldást kérni” – emelte ki dr. Miseta Attila rektor az ünnepségen. Megnyitó beszédében köszönetet mondott a dolgozók borbirtokon végzett eredményes munkájáért is.

Madaras Zoltán, a PTE SZBKI elnöke a tavalyi évről is beszámolt: „viszontagságos, nem könnyű év volt 2023” – tekintett vissza, majd hozzátette: „bízunk abban, hogy a fagy, az eddigi sok csapadék egy robbanásszerű, jó indulás lesz a szőlőnek és a mezőgazdaság minden szereplőjének.

További információ…