Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Zöld lépések az egészségért

Zöld lépések az egészségért

A Kihívás Napja, 2023.05.31. alkalmából arra biztattak mindenkit a Pécsi Tudományegyetemen, hogy az „Egészség és jóllét” Fenntartható Fejlődési Cél (FFC3) megvalósítása érdekében, lift helyett közlekedjen lépcsőn, ahol és amikor csak lehetséges. A ,,Zöld lépések az egészségért – Lépcsőzz velünk Te is!” kampány fő célja, hogy rendszeres mozgásra, és nem utolsó sorban a lifthasználat mellőzése okán fel nem használt energia előnyben részesítésére sarkallja az egyetemi hallgatókat és dolgozókat.

A kampány első helyszínei a Kancellária, valamint a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont voltak, ősszel pedig majd az egyetemi karokon és a kollégiumokban terveznek akciót a kihívás népszerűsítésére.

A lelkes kollégák a kora reggeli testmozgást választva mosolygós hangulattal és egy finom almával gazdagodhattak. Az almák frissítő íze és tápanyagokban gazdag összetétele revitalizálta a munkatársakat, így energikusabban kezdhették a napot, ugyanakkor a lift mellőzése, a fel nem használt energia előnyben részesítése együttesen járult hozzá a Pécsi Tudományegyetem fenntarthatósági törekvéseinek megvalósításához, hiszen minden zöld lépés számít!