Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Zsolnay felirat kerül az új Vásárcsarnokra

Zsolnay felirat kerül az új Vásárcsarnokra

Egyértelmű többséggel nyert a Zsolnay-kerámia felirat azon az online szavazáson, ahol a pécsiek véleményét kértük az új Vásárcsarnokra kerülő feliratról. Ezt és a legtöbb szavazatot kapott órát a polgármesteri keretből helyezzük ki városunk ikonikus épületére.

A pécsi önkormányzat az új Vásárcsarnok tervezőit, Sztranyák Gergelyt és Gettó Tamást kérte fel, hogy tegyenek javaslatot az épületre kerülő feliratra és a belső csarnokba tervezett órára. A tervezők három feliratváltozatot és négyféle órát javasoltak, a pécsi önkormányzat pedig a pécsiekre, az épületet rendszeresen használó vásárlókra bízta a döntést.

A november közepén indult online szavazáson 1612-en vettek részt. A voksolók több mint kétharmada (67,62%-a) amellett szavazott, hogy a Zsolnay-eozinból készült felirat kerüljön a 2022 nyarán átadott épület homlokzatára.

A négyféle óratípus jobban megosztotta a pécsieket, de a győztes változatra így is 5 %-kal több szavazat érkezett, mint a második helyen végzett típusra. Így a szavazáson résztvevő pécsiek akaratának megfelelően kerek, számozás nélküli óra kerülhet ki a vásárcsarnok belső csarnokába.

A felirat és az óra kihelyezésének költségeit a polgármesteri keretből fedezzük. A betűk legyártását és az óra beszerzését követően az új dekorációs és funkcionális elemek várhatóan jövő év első negyedévében kerülnek ki a Vásárcsarnok falára.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata