Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Konferencia és Rendezvény / Indoor & Outdoor csapatépítő programok Pécsett és környékén

Indoor & Outdoor csapatépítő programok Pécsett és környékén

Mecsextrém kalandpark

 

Ha szeretnél aktívan kikapcsolódni a kollégáiddal, barátaiddal együtt, a pécsi Mecsextrém kalandpark a legjobb hely erre. Már emblémájuk is mutatja (a nyúl, aki oroszlánként üvölt), hogy a legbátortalanabbaknak is meghozzák itt a játszó kedvét. Alpesi kötélpark, nyári bob lesiklás, zorb, tiroli csúszda, 9 m magas hármas csúszda, trambulin, kötélpiramisok, profi mászófal (kezdő és haladó pályákkal), lövészet, x-jump, rodeó-bika, lovaglás és megannyi izgalmas próbatétel vár itt kicsiket, nagyokat.

Baranya és Dél-Dunántúl egyetlen 299 – 503 m hosszú és 5m széles, szabadtéri, bukóteres aszfalt gokart pályája felhőtlen kikapcsolódást kínál a gokart és technikai sportokat kedvelők számára. Számítógépes időméréssel tudják követni az elért köridő eredményeit, amit a futam végén mindenki „akár névre” szóló, körökre lebontott, részletes futam lapot kap. A Kart Aréna Gokart Aréna csapata folyamatosan gondoskodik arról, hogy a vendégeink minél több élményhez juthasson.

Élményzóna

Az Élményzóna a Pécsi Tudományegyetem (PTE) égisze alatt jött létre 2005 augusztusában. Csapatunk jelen van helyi, regionális – és országos projektekben, rendezvényeken.
Évente közel 10.000 gyermeket, fiatalt, felnőttet mozgatunk meg!

Hiszünk abban, hogy a tanulás a komfortzónán túl kezdődik. Valahol az Élményzónában. Innen is a nevünk. Ez már az a terület, ahol egészséges izgalom, kíváncsiság hajtja a résztvevőket. Nincsenek begyakorolt, bombabiztos cselekvési mintáink. Játékokkal, gyakorlatokkal, csoportos együttműködéssel, a fizikai, lelki és a szociális kihívási szintet emelve tanulhatunk egymástól, egymásról, miközben feszegetjük saját határainkat is. Ez az Élményzóna sava-borsa.

Az élményzóna alapfilozófiája: hogy szándékoltan szokatlan helyzetbe hozzuk a résztvevőt, ezáltal kimozdítjuk a komfortzónából. Egyre magasabb kihívást jelentő feladatokon keresztül megismeri saját és társai határait. Miközben játszik, gyakorlatokat végez, új ismeretekre tesz szert, így egyre magasabb szintű tevékenységeket tud elsajátítani. Fejlődik egyéni és társas kompetenciája, mely csapatszinten mutatkozik meg legjobban. És ne felejtsük, a csapat több, mint részek összessége. Miközben a „részek” fejlődnek, a csapat ereje megtöbbszöröződik.

Horváth András: humánerőforrás szakemberként, trénerként, drámapedagógusként végeztem, ezért nagyon fontosak számomra azok a fejlesztő folyamatok és módszerek, melyek célirányosan segítik a résztvevőket teljessé válni mind a szakmájuk, mind személyiségük terén. Hiszek a cselekvés alapú tapasztalati tanulásban, és az élménypedagógia erejében. Ki kell mozdítani az embereket a komfortzónájukból ahhoz, hogy tanulási helyzetben legyenek. Kissé kényelmetlen lehet, de nem annyira, hogy ne éreznék magunkat biztonságban mind lelkileg, mind fizikailag, mind mentálisan.

Full Football

 

A Full Football egy saját fejlesztésű és egyedülálló sporteszköz (mobil, műfüves focipálya) és a hozzá kapcsolódó, teljeskörű szolgáltatás, amely az elmúlt években több labdarúgó témájú rendezvénynek volt legnépszerűbb attrakciója. Próbálja ki díj- és kötelezettségmentes szolgáltatásainkat, melynek keretében ötleteléssel segítjük rendezvénye kreatív megvalósulását!

Szolgáltatásunk előnyei:

– Bárhova telepíthető rögzítés nélkül – 1 óra alatt, kültérre, beltérre, pincébe, tetőre!
– Instant megoldás – akár teljes körű lebonyolítással, a megbízó vendégként is részt vehet a rendezvényen!
– Kitűnően márkázható – több, mint 200 nm reklámfelület!
– Nézőközönséget is animáló programokat tartalmaz – élmény a szurkolók is!
– Pénzvisszafizetési garancia – amennyiben nincs megelégedve a szolgáltatásunkkal

 

Full Golf

 

A Full Golf egy saját fejlesztésű és egyedülálló sporteszköz (mobil, műfüves minigolfpálya) és a hozzá kapcsolódó, teljeskörű szolgáltatás, amely mindenhol elérhetővé teszi ezt a szórakozást és kikapcsolódást biztosító programot. Próbálja ki díj- és kötelezettségmentes szolgáltatásainkat, melynek keretében ötleteléssel segítjük rendezvénye kreatív megvalósulását!!

Szolgáltatásunk előnyei

– Bárhova telepíthető rögzítés nélkül – 10 perc alatt, kültérre, beltérre, pincébe, tetőre!
– Instant megoldás – akár teljes körű lebonyolítással, a megbízó vendégként is részt vehet a rendezvényen!
– Kitűnően márkázható – pályánként akár 6 nm reklámfelület!
– Pénzvisszafizetési garancia – amennyiben nincs megelégedve a szolgáltatásunkkal

ParaPark

 

A pécsi ParaParkban a szabaduláshoz igazi csapatmunkára lesz szükség! A technikai dolgokhoz a karbantartóra, a számítógépes feladatokhoz az informatikusra, a számoláshoz a mérnökre, a jegyzeteléshez az asszisztensekre, és persze az sem árt ha egy főnök irányítja a csapatot. Azt nem garantálják, hogy a bezártság mellékhatásaként a szerepek nem keverednek össze, de az biztos, hogy 60 perc múlva tudni fogjátok ki miben jó, ki a csapatjátékos és ki a csendben gondolkodó csodabogár. Egyszerre maximálisan 2×5 vagyis 10 fővel tudtok játszani, míg a többiek a Csinos presszóban egy sör mellett köthetnek fogadásokat, hogy ki lesz a nyertes. Az egymást követő csapatok kb. 75 percenként léphetik át a küszöböt, hogy aztán 60 percig csak a szabaduláson járjon az eszük

Central Wakeboard Park

 

A Central Wakeboard Park Pécs közepén körülbelül 15 hektáros területen helyezkedik el, csodálatos természeti környezetben. A Vízisí és Wakeboard mellett számtalan kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínál akár a szabadidő aktív eltöltésére, akár a nyugalomra, pihenésre vágyóknak. A park területén lehetőség nyílik kivilágított rekortán burkolatú futópályán futni, strandröplabdázni, strandfocizni és kipróbálni szabadtéri fitness eszközeinket.

Segway Pécs

 

A Segway Pécs legszebb helyeit megmutatva élménydús, élvezetes programot kínál vendégeinek. A mosoly és a jókedv a túrákon elengedhetetlen.

Pécsett a belvárosban, a Kossuth téren indulnak a túrák. Rövid Segway betanulás és bemelegítés után 3 belvárosi kör közül lehet választani. Városnéző “séták” során szakképzett túra- és idegenvezetők sok mesével, érdekes történetekkel mutatják be a város fő látnivalóit, nevezetességeit.

Laser Corner

 

Laser Corner a XXI. század játékélményét nyújtja! A Laser Corner teljes területe 1400m2-en terül el,  melyből mintegy 1000 m2 az Aréna területe. Pécs belvárosában egy a város alá benyúló föld alatti katakomba rendszerben került kialakításra a pécsi pálya. A fogadótér oldalfala pedig a régi pécsi vár kőfala. A technológia kifejlesztője a holland Lasermaxx Lasergames B.V. mely a világon mintegy 360 lézerharc arénában van jelen több mint 50 országban.

Városnéző busz

 

CabrioBuszunkkal kényelmesen csodálhatja meg a város legszebb helyeit! Buszos kirándulásainkkal feledhetetlen élményt biztosítunk minden korosztály számára. Az egy órás túra alatt 23 izgalmas látványosságot tekinthetnek meg családjukkal, párjukkal vagy osztályukkal.

Pécsi városnéző kisvonat

 

A Pécsi városnéző kisvonat, a Széchényi térről indul, bemutatja Pécs nevezetességeit egy kb. órás kisvonatozás keretében. A kisvonat 54 fő számára biztosít kényelmes utazást.

Pécsi Sörfőzde

 

A Pécsi Sörfőzde szélesre tárt kapuin keresztül látogatóik egy igazán különleges világba léphetnek be.  Az 1848-ban alapított sörfőzde mind a mai napig Pécs város ikonikus vállalkozásának mondhatja magát. A túravezető betekintést enged a sörgyártás folyamataiba, a főzéstől – az erjesztésen át – a palackozásig. A sör elkészítése nagy szakértelmet, precizitást, speciális eszközöket és helyiségeket igényel, amik látogatók számára igencsak különleges látványt nyújtanak. Természetesen bemutatótermükben lehetőség nyílik sörök kóstolására is.

Littke Pezsgőpincészet Látogatóközpont

 

Pécsett működik Magyarország legrégibb legrégibb (1859), Közép-Európa legnagyobb, pincerendszerével rendelkező pezsgőgyára. A Pezsgőház alatt húzódó, hangulatos, ötszintes középkori pincerendszert a turisták is bebarangolhatják

Buborékfoci

 

A nyugat legújabb sportvívmánya a buborékfoci. Külföldön már nagy népszerűségnek örvend, ami már Magyarországon is kezd elterjedni és most Pécset is meghódította. Nem csak focirajongóknak! Mindenkinek ajánljuk! Hatalmas élmény!

Egyedi Tematikus Városfelfedező túrák Pécs Turizmus Egyesület szervezésében

 

Trónok Harca túra

Sétánk során megismerjük a Pécs történelméhez kapcsolódó középkori történeteket, amelyekben annyi az aljasság és az erőszak, hogy könnyedén szolgálhattak volna alapul bármelyik Trónok Harca epizód forgatókönyvéhez. Az emberi természet legsötétebb árnyalatai jelennek meg ezen a túrán, amely azt mutatja be, hogy a hatalom érdekében mennyi borzalomra képes valaki.

A túra 500 éves időszakot ölel fel a kora árpád-kortól egészen a török hódoltság előestéjéig, miközben bemutatja Magyarország legteljesebben fennmaradt középkori épületegyüttesének, a püspökvárnak felépülését, amely a történelem megpróbáltatásai,
ostromok, fosztogatások és a fejlődő haditechnika tűzében folyamatosan edződött, és egy védtelen egyházi központból egy kettős falrendszerrel és korszerű védőművekkel ellátott erődítménnyé vált.

 

Pandémia-túra

 

Tematikus séta Pécs belvárosában, amely elkalauzolja a résztvevőket a város történetének egyik legsötétebb időszakába, a 18. század elejére. Néhány évtizeddel a töröktől való felszabadulás után a kuruc- és rácdúlást, a szinte teljes elnéptelenedést követően, a korábban gazdag és termékeny kultúrával rendelkező város a szabadság illúziójától megfosztva, a püspök joghatósága alá visszakerülve még a pestissel is kénytelen szembenézni. A séta alkalmával egy izgalmas, vallási és politikai konfliktusoktól sem mentes történet bontakozik ki, amelyből kiderül, milyen volt az élet a 300 évvel ezelőtti Pécsen és hogyan sikerült átvészelnie a városnak pusztító kórt. A túra segít perspektívába helyezni a jelen kor problémáit és megbecsülni az élet és az egészség ajándékát.

Túravezető: Kövér András „Kövi” – idegenvezető, lokálpatrióta helyi erő.

Jakab-hegy

 

Gyalogtúra a Jakabhegyi-romokhoz bográcsozási lehetőséggel – A Jakab-hegy a Nyugati-Mecsek legmagasabb része, nemcsak természeti, hanem történelmi és kulturális értékekben is bővelkedik. A hegy meredek déli oldalát jellegzetes színű, vörös permi homokkő alkotja, amelyből a víz és a szél munkája különleges szirteket, kőtornyokat formált: a Babás-szerköveket és a Zsongor-követ, melyekhez a néphagyomány több mondát kapcsolt. A hegyen található pálos kolostorromok közelében ma vendégmarasztaló padok, tűzrakó helyek várják a túrázni vágyókat.

Sárkányhajózás Orfűn

 

Az orfűi sárkányhajózás remek kikapcsolódást jelent, és kiváló csapatépítő jellege van. Ráadásul nem kell hozzá evezősmúlt, mindenki, így gyerekek vagy idősebbek, férfiak és nők gyorsan beletanulnak. A sárkányhajók igen látványosak: elöl sárkányfej, hátul sárkányfarok díszíti, a kenu típusú test tizenkét és fél méter hosszú, általában 16–20 lapátos hajtja, akiknek az együttműködését a hajó orrában, a menetiránynak háttal ülő dobos segíti – az irányt pedig a hátul álló kormányos tartja.

Extrém barlangtúra

 

Orfű öt apró faluból álló, gyönyörű fekvésű, tóparti üdülőterület. Tórendszere a völgyben folyó kis patak vizének felduzzasztásával jött létre. Orfűtől kb. 3 km-re a kiépítetlen Trió- és Szuadó-barlang az extrém barlangtúrák helyszíne.