Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kollégium

Kollégium

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói kollégiumi férőhelyet igényelhetnek tanulmányaik idejére. Jelenleg hét pécsi és négy vidéki kollégium biztosít lakhatási lehetőséget mind a magyar, mind a külföldi egyetemisták számára.

Kollegiumok bemutatkozó videója az alábbi linken található: Videók (pte.hu)

Kollégiumi kérdésekkel kapcsolatban a PTE EHÖK készségesen áll a hallgatók segítségére.

A Boszorkány Kollégium elhelyezkedése miatt főként a MIK, a BTK és a TTK hallgatói számára lehet előnyös választás. A 2008-ban felújított kollégiumban 2×2 férőhelyes blokkok állnak rendelkezésre, illetve két akadálymentes szoba is található itt.

A 2011-ben felújított Jakabhegyi Kollégium Pécs egyik legjobban felszerelt kollégiuma, ahol 2×3 férőhelyes blokkokban lakhatnak a hallgatók. A BTK-TTK és az ÁOK néhány perces sétával elérhető innen, illetve számos bevásárlási lehetőség is található a közelben.

A Laterum Kollégium Pécs legrégebbi kollégiuma, amely 2002 óta üzemel e célból. A Laterumban a hallgatók 3 ágyas szobákban kerülnek elhelyezésre. Nagyszerű választás lehet mindenkinek, aki családias hangulatra és változatos kollégiumi programokra vágyik.

A 2010-ben felújított Szalay László Kollégium a Tudásközpont és a Kodály Központ között helyezkedik el. A hallgatókat 2×3 férőhelyes blokkok várják, illetve egy akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. Néhány perces sétával elérhető innen a jogi kar, a pécsi közgáz, a művészeti kar, valamint a kommunikációs tanszék is.

A 2011-ben felújított Szántó Kollégium a BTK, TTK és a pécsi orvosi közelében található, közvetlenül a KPVK PKK mellett. A hallgatók 2×2 férőhelyes blokkokban kerülnek elhelyezésre, valamint két akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. A többi kar könnyen megközelíthető helyi járattal, illetve gyalogosan vagy akár kerékpárral is.

A 2018-ban felújított Damjanich Kollégium 2 férőhelyes vizesblokkos szobákkal várja a hallgatókat. A kollégium épülete akadálymentesen megközelíthető, illetve négy akadálymentesített szobával is rendelkezik. A közelben található a MIK, a BTK-TTK, valamint az orvosi kar is.

Képek, tartalom forrása: https://pteehok.hu