Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Tervezd meg / Rendezvény helyszínek, konferenciatermek

Rendezvény helyszínek, konferenciatermek

TREZOR Rendezvényház

Különleges és izgalmas rendezvényhelyszín Pécs szívében multifunkcionális terekkel és professzionális szolgáltatásokkal.  A rendezvényház nagy múltú, patinás épülete modern technikai megoldásokkal egészült ki. Izgalmas rendezvényhelyszín és professzionális szolgáltatás szinte minden típusú rendezvényhez akár 300 főig!

Az átjárható vagy elkülöníthető terek és funkciók rugalmasan illeszkednek a különböző rendezvények profiljához:

150 négyzetméteres nagyterem színpaddal, bárpulttal, catering lehetőséggel,
75 négyzetméteres terem színpaddal és bárpulttal, és egy 70 négyzetméteres kiállító és moziterem.

Kodály Központ

A Kodály Központ Pécs egyik legfontosabb intézménye, a dél-dunántúli régió legnagyobb befogadóképességű, multifunkcionális hangversenyterme és konferenciaközpontja.

A nagyterem teljes hallgatósága elhelyezhető a Kodály Központ két 300, 280 fős konferencia- és 20-40 fős öt szekciótermeiben.
A földszinti konferenciaterem két teljes értékű helyiséggé osztható. Az emeleti konferenciaterem egyik falának teljes hosszában a paraván tükörfalat rejt. A nagyterem mellett egy közepes méretű, és egy ettől valamivel nagyobb, kettéosztható konferenciaterem, valamint öt szekcióterem található. Ez utóbbiak, akusztikai tulajdonságaik miatt, próbateremként is funkcionálnak. Tökéletes felszereltség: a földszinti konferenciaterem két, teljes értékű kisebb teremmé alakítható.

Tükörterem: a minden konferenciakellékkel fölszerelt emeleti konferenciaterem tükörfalat rejt

Zsolnay Kulturális Negyed – E78

Az E78 (mely elnevezés az épület eredeti, a Zsolnay család idején kapott jelzését viseli) egy igazi multifunkcionális ház. Koncertek, színházi- és ismeretterjesztő előadások, táncházak, gyerekprogramok, filmvetítések és kiállítások mellett sok-sok családi program is szerepel a palettán. Az épület mellett található Pirogránit Udvaron tavasztól őszig fesztiválok, szabadtéri koncertek, igazi bulik várják az idősebbeket, fiatalokat egyaránt.

Magtár látogatóközpont

2024 január 8-11 között a Magtár infopont, Székesegyház, Dzsámi, Kincstár, Palota zárva, nyitás 12-én pénteken.

Pécs szívében, a Székesegyház szomszédságában áll a Magtár Látogatóközpont. A magtár 18. századi épülete, ahogy a neve is utal rá, gabona tárolására szolgált. A jelenleg négyszintes létesítmény többfunkciós feladatot lát el, így turisztikai információs pont, konferenciák, közösségi események színtere, valamint a minőségi vendéglátás és borkóstolók kivételes helyszíne.

A Látogatóközpont küldetésének tekinti a helyi lakosok tájékoztatása mellett a hazai és külföldi turisták fogadását és érdeklődésük felkeltését a városban található értékek iránt. Az épület maga is számos sokszínű lehetőséget kínál az ide érkezőknek.

Bonipert terem

Pécs első püspökének nevét viseli a kétszáz fős konferenciaterem. Az eredeti vörösfenyő gerendázat megőrzése és a modern technikai felszereltség ötvözete biztosítja az egészen rendkívüli helyszínt konferenciák, előadások és egyéb, egyeztetések szerinti rendezvényekhez.

Alapterület: 235 nm
Férőhely: 200 fő
Felszereltség: dupla projektor, laptop, presenter, beépített hangosítás, előadói tér igény szerinti berendezése

Belon terem

Konferenciatermünk kiegészítő helyszíne lehet a vele egy szinten elhelyezkedő kisebb szekcióterem, de szűkebb körű programokhoz önmagában is megfelel. Vezetői megbeszélésekre és egyéb tárgyalásokra, vagy kisebb létszámú tréningekre kitűnően alkalmas az eredeti vörösfenyő gerendázatot őrző terem.

Alapterület: 50 nm
Férőhely: berendezéstől függően 15 főtől 30 főig (asztalok nélkül 45 fő)
Felszereltség: nagyképernyős televízió, laptop, presenter

Catering és kísérőprogramok

Rendezvényeihez első osztályú kávészünet– és cateringszolgáltatást kérhet, kísérőprogramként pedig gazdag – akár idegen nyelvű – turisztikai kínálat és borkóstoló közül is választhat.

Corso Hotel

A Corso Hotel Pécs belvárosában helyezkedik el,  maximum befogadóképesség 200 fő. Modern technikai eszközök széles köre megtalálható: beépített projektor, hangosítás, laptop, mikrofonok, prezenter, konferencia szinten ruhatár, szabályozható, szakaszosan állítható fényerősség, légkondicionálás.

 • Konferencia terem I.: (méret: 46 m2, befogadóképesség: 25 fő)
 • Konferencia terem II: (méret: 47 m2, befogadóképesség: 25 fő)
 • Konferencia terem I+II. (méret: 93 m2 befogadóképesség: 50)
 • Konferencia terem III. (méret: 127 m2, befogadóképesség: 100)
 • Konferencia terem I+II+ III. (méret: 220 m2, befogadóképesség: 200)
 • Tárgyaló I. (méret: 31 m2,befogadóképesség: 20)
 • Tárgyaló II. (méret: 39 m2,befogadóképesség: 25)
 • Tárgyaló I+II. (méret: 70 m2, befogadóképesség: 30)

Pécsi Kereskedelmi Központ Pécs

A Pécsi Kereskedelmi Központ Pécs történelmi belvárosának határán, a Tettye városrészben helyezkedik el. Megközelíthetősége a belvárosból gyalog, személygépkocsival és tömegközlekedéssel is igen kedvező. Az épület akadálymentes.

A 205 m2-es rendezvényteremben minden típusú rendezvény lebonyolítható, a berendezéstől függően 200 fő részvételével. Az igényes belsőépítészeti kialakítású, klimatizált konferenciaterem természetes megvilágítású, mely hangszigetelő, mobil falrendszerrel két kisebb teremre választható. Ezen kívül három további 17/20/40 fős szekcióterem is rendelkezésre áll a helyszínen. Mindezek kiszolgálására önálló ruhatár és parkolási lehetőség biztosított.

Mindkét részben a teljes technika háttér önállóan is alkalmazható:

 • nagyon jó minőségű kihangosítás,
 • teljes audio-vizuális eszköztár,
 • sokpontos internet hozzáférés,
 • mobil szavazórendszer,
 • 100 fős szinkron tolmács rendszer, 2 tolmácsfülkével
 • saját e-poszter rendszer korlátlan digitális poszter megjelenítési lehetőséggel.

Az épületben étterem és büfé is működik, így igény szerinti catering szolgáltatás is adott helyben.

Fibula Residence Hotel&Wellness

Pécsett páratlan, öt épületből álló komplexumunk 2020-ban került átadásra, s mintegy 4000 m2-en helyezkedik el a belváros szívében, nyugodt, exkluzív környezetben.

Összesen 32 modern stílusú apartmannal, szobával és lakosztállyal várjuk vendégeinket, akik minőségi szálláshelyet keresnek Pécs történelmi belvárosában, karnyújtásnyira a város főbb látnivalóitól. Komplexumunk 5 épületből áll, melyeket külön-külön lehet megközelíteni külső folyosókról.

A 70 fős konferenciatermünkben és pince jellegű termünkben ideális környezetet biztosítunk céges rendezvények, csapatépítők és kisebb létszámú konferenciák, esküvők számára.

Primula rendezvényterem:  Alapterülete 140 nm, 70 fő befogadására alkalmas exkluzív rendezvénytermünkben projektorral, nagyméretű vetítővászonnal, hangosítással, modern megvilágítással áll rendelkezésre, legyen az esküvő, tárgyalás, konferencia vagy csapatépítő. A hatalmas ablakoknak hála a természetes fény és a friss levegő adott, valamint kijárást biztosít a Mediterrán udvarunkba.

Sorbus terem:  Alapterület: 66 m2 + 20 m2 előtér bárpulttal. Pince termünk esetében nem véletlen az elnevezés, hiszen egy igazi borospince hangulatát idézi. Boltíves homlokzatával különleges atmoszférát teremt. Borkóstolók, kis létszámú céges vagy privát összejövetelek kedvelt helyszíne. Külön bárpulttal rendelkezik, így az italokért sem kell messzire menni.

 

Expo Center Pécs

Az Expo Center Pécs kiállítás- és rendezvényközpont közel 10.000 m2 fedett és 20.000 m2 nyitott területtel rendelkezik. A maximum befogadóképesség 1200 fő. Az Expo Center nyitott területe (udvara), a közel 20.000 m2-es betonozott felületének köszönhetően, kiválóan alkalmas szabadtéri rendezvények megtartására.

Rendezvénytermek:

 • Zsolnay terem (Színháztér):
  Méret: 1852 m2
  Ültetett férőhelyek száma: 800-1200 db
  Álló férőhelyek száma maximum 1750 fő

Étterem, Littke terem
Alapterület együtt: 1057 m2

Két terem egybenyitva, maximum férőhelyek száma: 970 fő

Mobilfalakkal több részre bontható:

Étterem:412 m2
Férőhelyek száma:350 fő

Littke terem: 645 m2
Férőhelyek száma: 620 fő

Hamerli terem:
Méret: 426 m2

Férőhelyek száma: 345 fő

 

Vigan terem:
Méret: 213 m2
Férőhelyek száma: 250 fő

 

Angster terem:
Méret: 800 m2
Férőhelyek száma: 700 fő

 

Hotel Laterum

90m2-es konferencia termek ideális helyszínt biztosítanak céges rendezvények, konferenciák vagy állófogadások részére. A konferencia terem előtti előtér tökéletesen alkalmas a regisztráció és a kávészünet lebonyolítására.

A termek a hotel emeletén találhatóak meg, azonban lifttel akadálymentesen megközelíthetőek. Nagyméretű ablakok biztosítják a természetes megvilágítást.

 

Díszterem (Méret: 250 m2, Befogadóképesség: 310 fő)

 

Rendezvényterem (Méret: 130 m2,Befogadóképesség: 140 fő)

 

Konferencia terem (Méret: 90 m2,Befogadóképesség: 80 fő)

 

Szekció terem (Méret: 30 m2,Befogadóképesség: 18 fő)

 

Hotel Makár

 

A Hotel Makár Sport & Wellness csendes zöldövezeti szálláshely, szálloda és rendezvényhelyszín a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikái szomszédságában. Szállodánk ideális vendéglátó helyszín pécsi konferenciák, sport- és családi rendezvények színvonalas lebonyolítására.

 

Sportcsarnok (Méret: 2000 m2,Befogadóképesség: 1000 fő)

 

Emeleti (új) (Méret: 80 m2,Befogadóképesség: 80)

 

Tükrös (fdsz-i)  (Méret: 110 m2,Befogadóképesség: 60)

 

Étterem belső  (Méret: 300 m2, Befogadóképesség: 150 fő)

Palatinus Grand Hotel – felújítás miatt 2025-ig zárva

A Palatinus Grand Hotel  akár 300 fős rendezvények lebonyolításának is kiváló helyszíne. A lenyűgöző Bartók termet elegáns események (bálok, esküvők, gálák, bankettek, céges rendezvények), míg a Nádor termeket 30-120 fős üzleti találkozók, tréningek színhelyéül ajánljuk.

Nádor terem (alapterület: 195 m2,befogadóképesség: 120 fő)

Bartók terem (alapterület: 322 m2,befogadóképesség: 300 fő)

Palatinus étterem (alapterület: 200 m2 ,maximális kapacitás: 130 fő)

Slyven Rendezvényközpont/Slyven Conference

A Slyven Rendezvényközpont tökéletes helyszíne esküvőknek 280 főig,

Kisebb családi, üzleti és társadalmi rendezvényekhez felel meg 30 fős és 60 fős különtermük.

A rendezvényeken külön, biztonsági kamerákkal felügyelt zárt parkolót, biztonsági őrt, gyermek játszóházat, vezetékes és Wifi internet lehetőségét biztosított.

 

Natúra Panzió és Apartmanház – Orfű

Orfűi malmok

 

Malomtúrák, kenyérsütés, vendéglátás a malom pincében, papírmerítés, poló és táska szitázás.

Crocus Hotel Resort and wine spa

Mokos Pincészet – Palkonya

Dráva Hotel – Thermal Resort

Jammertál Pincészet – Villány

Pécsváradi vár

Püspökszentlászlói Kastély és Arborétum

 

 

Villa Serena

Rendezvényhelyszín a Siklósi Szőlőhegyen.