Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Koronavírus hírek
Kezdőlap / Egészség / Koronavírus infók / Koronavírus hírek

Koronavírus hírek

2024.03.26.

A PTE KK Oltóközpont telefonszáma megváltozott. Új telefonszám: +36-30/12 12 889

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Oltópontja a 7624 Pécs, Nyár u. 8. „D” épületbe költözött.

Az új helyszínen a Covid-19 elleni vakcinák munkanapokon az alábbiak szerint vehetők fel:

péntek: 9:00 -12:00 h

Covid oltással kapcsolatban a e-mail címen, illetve munkanapokon a +36-30/12 12 889 telefonszámon érdeklődhet az alábbi időpontokban:

hétfő – csütörtök: 8:00 – 16:00 h
péntek: 8:00 – 13:30 h

Pécsi Tudományegyetem
Klinikai Központ

2022.01.12.

Újabb COVID-fertőzések a pécsi gyermekintézményekben

Újabb gyermekek és intézményi dolgozók kapták el a koronavírus-fertőzést az elmúlt napokban Pécsett. Hat óvodából és egy bölcsődéből összesen 129-en kerültek járványügyi megfigyelés alá.

A Budai Nagy Antal utcai, a Siklósi úti és a Testvérvárosok terei óvodában, valamint a Mezőszél utcai bölcsődében gyermekekről, míg a Bimbó utcai óvodában az egyik dolgozóról igazolódott be az elmúlt napokban, hogy koronavírussal fertőződtek meg. A Németh László utcai óvodában három kisgyermekről és két munkatársról, míg a belvárosi óvodában egy-egy kisgyermekről, illetve munkatársról igazolódott be, hogy nemrég elkapták a fertőzést.

A hatóság a fertőzöttek környezetében lefolytatott kontaktkutatás eredményeként – a fertőzöttekkel együtt – összesen 4 óvodai dolgozó és 125 óvodás, illetve bölcsődés kisgyermek esetében rendelt el járványügyi megfigyelést.

Valamennyi intézményben elvégezték a fertőzéssel érintett helyiségek fertőtlenítő nagytakarítását. A karanténnal nem érintett kisgyermekek ellátását a pécsi intézmények folyamatosan biztosítják.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

2021. 11. 02.

Tovább fertőz a koronavírus Pécsett

Újabb óvodákban jelent meg a fertőzés az elmúlt napokban. A Dél-Kom NKft. Siklósi úti ügyfélszolgálatának munkatársai is karanténba kerültek a vírus miatt.

Több munkatárs is karanténba került a Dél-Kom NKft. Pécs, Siklósi út 58. szám alatt működő ügyfélszolgálati irodájában, miután két kollégáról a napokban beigazolódott, hogy elkapták a koronavírus-fertőzést. Az érintett ügyfélszolgálat várhatóan november 5-ig, péntekig zárva tart. A cég a megkereséseket írásban a email címen, telefonon a 72/805-410-es számon várja. Személyes ügyintézés esetén a Pécs, Búza téri ügyfélszolgálatot lehet felkeresni.

A további fertőzések megelőzése érdekében az ügyfélszolgálaton az ügyfelek csak korlátozott számban tartózkodhatnak egyidőben. Az ügyintézők egyszerre kizárólag egy ügyfelet fogadhatnak, várakozni az ügyféltéren kívül lehet. Belépéskor az ügyfeleket kérik, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, az épületen belül pedig viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.

A BIOKOM NKft. a Siklósi út 52. sz. alatti és a Pécsi Köztemető Siklósi út 43. sz. alatti ügyfélszolgálati irodáiban is javasolja a maszkhasználatot. A védőeszközt biztosítják azoknak, akik nem hoztak magukkal, de használni szeretnék.

További fertőzöttek a pécsi óvodákban

A Keleti Városrészi Óvoda Dr. Majorossy Imre Utcai Tagóvodájában az egyik szülő pénteken késő délután jelezte, hogy gyermeke koronavírus-tesztje pozitív lett. A gyermek 2021. október 26-án volt utoljára az óvodában. A tagóvoda az őszi iskolai szünet miatt csak egy összevont csoporttal működött, 11 gyermek vette igénybe az ellátást. A 11 gyermeket a hatóság járványügyi megfigyelés alá helyezte.

A Nyugati Városrészi Óvoda Mezőszél utcai székhelyintézményében szombaton újabb dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív. A dolgozó 2021. október 27-én volt utoljára az óvodában, de aznap nem gyermekcsoportban látta el feladatait, ezért csak ő került karanténba, további intézkedést a hatóság nem tartott indokoltnak. Ebben az intézményben jelenleg 3 munkatárs és 11 kisgyermek van karanténban.

A Kertvárosi Óvoda Enyezd Utcai Tagóvodájában 2021. október 29-én nevelés nélküli munkanap keretében külsős előadó tartott elsősegélynyújtó tanfolyamot az intézmény óvodapedagógusainak. Az előadó szombaton jelezte az óvoda vezetőinek, hogy koronavírus tesztje pozitív lett. Az előadáson részt vevő pedagógusok közül nyolc főt, azokat, akik eddig nem vették fel az oltást, a hatóság járványügyi megfigyelés alá helyezett.

A karanténnal nem érintett gyermekek számára valamennyi érintett pécsi óvoda biztosítani tudja az ellátást.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

2021. 10. 29.

Egyre több intézményben bukkan fel a koronavírus Pécsett

Több pécsi bölcsődében és óvodában is kerültek karanténba kisgyermekek, illetve munkatársak a koronavírus-fertőzés terjedése miatt a napokban.

Óvodák

A Nyugati Városrészi Óvoda Mezőszél utcai központi intézményében – a csütörtöki eset után – újabb munkatárs koronavírus-tesztje lett pozitív. Az új fertőzés miatt az eddigi 9 kisgyermek után újabb két óvodás esetében rendelte el a hatóság a járványügyi megfigyelést.

A Nyugati Városrészi Óvoda Zipernowsky utcai Tagóvodájában két munkatársról igazolódott be, hogy elkapták a koronavírus-fertőzést. A velük szoros kapcsolatba került 12 kisgyermek került karanténba.

A Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájában egy dolgozó és egy kisgyermek kapta el a fertőzést. A velük szoros kapcsolatba került 8 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

Bölcsődék

Kisgyermek Szociális Intézmények Kicsi-kék Bölcsődéjében a napokban két munkatárs kapta kézhez a koronavírus-tesztjének pozitív eredményét. A lefolytatott kontaktkutatás eredményeként 12 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

Kisgyermek Szociális Intézmények Hétszínvirág Bölcsődéjében szintén az egyik dolgozóról derült ki, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Rajta kívül 3 munkatárs és 12 kisgyermek került karanténba.

Kisgyermek Szociális Intézmények Mezőszél Bölcsődéjében az egyik dolgozó kapta el a fertőzést. Számára járványügyi karantént rendeltek el, további intézkedést a hatóság nem tartott indokoltnak az intézményben.

Az érintett óvodákban és bölcsődékben elvégezték a csoportszobák fertőtlenítő nagytakarítását. A karanténnal nem érintett kisgyermekek ellátása valamennyi intézményben folyamatosan biztosított.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

2021. 10. 29.

Ismét kötelező a maszkhasználat a közösségi közlekedésben

A Kormány a (597/2021. X.28.1§.) járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló rendelete értelmében a Tüke Busz Zrt. az alábbi közleményt teszi:

A hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil, vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és szájat folyamatosan elfedje.

A kormányrendelet értelmében a Tüke Busz Zrt. autóbuszvezetői, menetjegy-ellenőrei, vagy bármely más alkalmazottja a fenti, 2021. november 1-jétől hatályos kormányrendelet alapján ellenőrizhetik és ellenőrizni fogják a maszk viselését a pécsi közösségi közlekedés járatain. A maszk jogszabálynak nem megfelelő használata, vagy megtagadása esetén a jármű vezetőjének a kormányrendeletben meghatározott szankciókat kell alkalmaznia, attól nem térhet el.

Azt az utast, aki az autóbuszvezető, a menetjegy-ellenőr, vagy a Tüke Busz Zrt. bármely más alkalmazottja felszólítására sem az orrot és szájat teljesen eltakaró módon viseli a maszkot, az autóbuszvezető köteles az utazásból kizárni, illetve közérdekű üzem működésének megzavarása szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt ellene rendőri intézkedést kérni, továbbá a járműről leszállítani.

A kormányrendelet alapján a nem a jogszabályban előírtak szerinti maszkviselés esetére pótdíj kiszabására is sor kerülhet, a Tüke Busz Zrt. Üzletszabályzata alapján 5.000 Ft pótdíjat köteles fizetni az utas, aki maszk nélkül utazik, vagy a maszkot nem előírás szerint viseli.

Amennyiben az 5.000 Ft pótdíj összegét nem a helyszínen fizeti meg, az összeg

– a 18. életévét betöltött pótdíjazott személy esetén 7.500 Ft-ra, 15 napon túli fizetés esetén 10.000 Ft-ra,

– a 18. életévét be nem töltött pótdíjazott személy esetén 15 napon túli fizetés esetén 10.000 Ft-ra emelkedik.

A közlekedési társaság továbbra is arra kéri utasait, hogy láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket, tartsák be a közegészségügyi előírásokat és ajánlásokat.

Vigyázzunk egymásra!

Tüke Busz Zrt.

2021. október 29.

2021. 10. 28.

Újabb óvodában jelent meg a koronavírus Pécsett

A Nyugati Városrészi Óvoda székhelyintézményének egyik óvodapedagógusa szerdán kapta kézhez koronavírus-tesztjének pozitív eredményét. Kilenc kisgyermek került karanténba.

A Mezőszél utcai intézményben dolgozó munkatárs előzőleg az őszi oktatási szünetben működő ügyeleti csoport kisgyermekeivel került szoros kapcsolatba. Az érintett 9 kisgyermek számára a hatóság november 4-én éjfélig hatósági járványügyi megfigyelést rendelt el.

A karanténnal nem érintett kisgyermekek számára az óvoda továbbra is biztosítja az ügyeleti ellátást. Az érintett csoportszobák fertőtlenítő nagytakarítása megtörtént.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata