announcement

Pécsi útfelújítások 2023Megnézem

Kezdőlap / Konferencia és Rendezvény / Céges és családi rendezvények / Különleges helyszínek

Különleges helyszínek

Pécsi és környéke épített és természeti örökségekben gazdag, mely izgalmas helyszíneket is jelenthet egy-egy konferencia programnak. Olyan helyszíneket válogattunk össze, melyek kizökkentik a látogatókat  a megszokott mederből, ezzel is egyediséget és élményt adunk a résztvevőknek, valamint Pécsről és környékéről még több impulzust kínálunk. A Különleges Konferencia helyszínek emlékezetessé teszik a Rendezvényét!

Cella Septichora Látogatóközpont és Ókeresztény Mauzóleum

A föld alatt az UNESCO világörökségként elismert, IV. századi ókeresztény sírok és sírkamrák tallhatók, melyek egy része festett, bibliai jelenetekkel és ókeresztény szimbólumokkal díszített.

 

Siklósi Vár

A Siklósi Vár a XIII. században épült, teljes épségben megmaradt vár és kastély. A késő gótikus várkápolnája egyedülálló e műfajban hazánk területén. A vár déli homlokzatán a magyarországi gótika eddig ismert leggazdagabb zárt erkélye tekinthető meg.
A várbörtön és kőtár mellett bormúzeum, középkori fegyver- és hadtörténeti kiállítás, és vártörténeti kiállítás érdemel figyelmet. Udvarában kisebb manufaktúrák működnek.

Sauska48

 

Gourmet étterem, vidéki fine-dining 48 férőhellyel rendelkező, a Szársomlyó hegyre néző panoráma terasszal. Friss lokális, szezonális alapanyagokból szakértő séffel dolgoznak.

Tv-torony

 

A pécsi Tv-torony és Kilátó rekorder, hiszen Magyarország legmagasabb épülete. A 197 méter magas  épület a Mecsek 535 méter magas Misina csúcsán áll.  Páratlan látványt nyújt a Közép-Európa legnagyobb körpanorámájával rendelkező kilátó. Felújított étterme pedig igazi kulináris élményt kínál látogatóinknak.

A TV-Torony Pécs mint rendezvény helyszín is egyre felkapottabbá válik. Hiszen 50 fős különteremmel lehetőséget kínál a vendégeink elszeparált, minőségi kiszolgálására. De ha nagyobb létszámban gondolkodnak bennünk az sem akadály, hiszen akár 120 főig tudjuk bővíteni a rendezvényeink létszámát. Ilyenkor a teljes éttermi szekciónkat az adott vendégcsoport kiszolgálására különítjük el.

Tettyei romok

 

A Mecsek déli oldalán, Pécsett találhatók a látványos középköri Tettyei romok. A romok az 1500-as évek elején épület reneszánsz palota maradványai, melyet Pécs akkori püspöke, Szatmári György építtetett. A romok gyakran adnak otthont kulturális eseményeknek is.

 

Nyolc Boldogság Terasza – Kálvária-domb

 

A Pécs belvárosában emelkedő Kálvária-dombon épült meg 2012-ben a Nyolc Boldogság terasza. A dombon álló körtemplomtól és a stációktól kerítéssel elválasztott út vezet a kilátóteraszhoz, ahonnan megcsodálhatók a pécsi belváros látnivalói.

 

Rácz Tanya

 

A Rácz Lovastanya a Mecsek lábánál, Orfű, Abaliget, Magyarhertelend vonzáskörzetében, Pécstől 15 km-re fekvő 50 hektáros lovasparadicsom. A családias hangulatú tanya csendes, jó levegőjű környezetben található.

PTE Szőlészeti és borászati kutatóintézet

 

A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Magyarország első egyetemének, a Pécsi Tudományegyetemnek része.
Pécs kulturális, gazdasági és szellemi értékei mellett, a borrégió középpontja.
Az Intézet eredményeiről rendszeresen beszámol hazai és nemzetközi kutatói konferenciákon, tudományos és ismeretterjesztő publikációkban. A szakmai találkozók és bemutatók az Intézetben 6 évtizedes hagyományra tekintenek vissza.