Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Mecsek Discovery Center
Kezdőlap / Fedezd fel / ZöldPécs / AktívPécs / Mecsek Discovery Center

Mecsek Discovery Center

No és hogy mi vár ha ellátogat a Mecsek Discovery Centerbe? Szempillantás alatt szarvasok közt lehet egy magaslesen a VR szemüvegek segítségével, a digitális terepasztalon 10 különböző témában fedezheti fel a Mecseket, a Betyár-tanya konyhatermináljában gyógy-elixírt lötybölhet, s ha már nem bírja szusszal csüccs a mondakuckóba relaxálni!
Számos egyéb felfedeznivaló is akad még, kukkantson be Hozzánk!

Az MDC alsó szintjén egy interaktív kiállítás, a MecseXplorer várja majd a látogatókat, mely digitális tartalmak, játékok és számos interaktív elem segítségével igyekszik bemutatni a Mecseket, mint a térség kiemelkedő természeti és turisztikai látványosságát.

A több mint negyed évszázados múlttal rendelkező Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola minősített oktatási tevékenységének az idei évtől már a Mecsek Discovery Center biztosítja a helyszínt.


A kor elvárásainak minden szempontból megfelelő, színvonalas oktatási terek kerültek kialakításra az épületben, s az ideérkező csoportok számára minden adott az élményszerzésen alapuló tanuláshoz mind terepen, mind a belső helyszíneken.

Az új beruházás a Mecsekerdő Zrt. és Pitomacsa önkormányzat EAGLE elnevezést viselő, Interreg horvát-magyar közös projektjének keretében valósult meg.

Az épület Pécs-Árpádtetőn található, a Mecsextrém Park pénztárnál tovább haladva.
Gépkocsival érkezők számára az épület mellett kialakított parkolóban van lehetőség parkolni.
Mecsexplorer kiállítás hétvégi napokon, szombat-vasárnap 10:00 – 16:00 között látogatható.
A kiállítás megtekintése hozzávetőlegesen 1.5 – 2 órát vesz igénybe, a látogatás tervezésekor, jegyváltáskor kérjük ezt vegyék figyelembe!
FONTOS: A Mecsexplorer kiállítás jegyértékesítése a Mecsextrém Park pénztárában történik, az MDC épületéhez, már a jegyváltást követően kapott karszalaggal érkezzenek.