Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem

Szárazföldi közlekedés

Pécs városának megközelítése a régióban elsődlegesen a 6-os főúton történik, míg a Budapestről és Budapesten áthaladó forgalom az M6/M60-as autópályán keresztül éri el leghamarabb Pécset. A nemzetközi vendégek a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre érkezve a már említett autópályán személyautóval alig több mint 2 óra alatt Pécsre érhetnek, árufuvarozásra pedig akár folyami úton is lehetőség van a mohácsi kikötő közelsége miatt.


7189 200 1

Országút, autópálya

M6/M60 autópálya

Pécsnek közvetlen autópálya kapcsolata van Budapesttel, az M6/M60 autópályán 2 és negyed óra alatt elérhető személyautóval a főváros, ahonnan közvetlenül be lehet csatlakozni a Páneurópai közlekedési folyosóba (TEN-T network). Az autópálya nyomvonalán fekszik Mohács, Szekszárd, Paks és Dunaújváros is, de egy kisebb kitérővel Székesfehérvár is gyorsan elérhető.

 
6-os főút

Pécsen halad keresztül a 6-os főút, melyen északi irányba az M6/M60 alternatívájaként Budapest irányába lehet közlekedni, nyugati irányba pedig Szigetvár és Barcs érhető el.

66/67-es út

A Kaposvár, illetve Balaton irányából érkező forgalmat viszi Pécsre, a 67-es úton Balatonlellétől Kaposváron és Szigetváron keresztül elérhető a Pécsre vezető 6-os főút, a 66-os út pedig közvetlenül köti össze Pécset és Kaposvárt.

57-es út

A Pécset és Mohácsot összekötő autóút, mely jelentős szerepet tölt be a mohácsi dunai teherhajózás által szállított rakományok szárazföldi mozgatásában (az M6/M60 autópálya 57-es úti leágazásával is elérhető).

Határátkelőhelyek

Pécs közelében a déli határon három jelentős határátlépési pont található Horvátországba:

  • 6-os főúton nyugatnak, Barcsnál 
  • 58-as úton délre Drávaszabolcsnál
  • 57-es úton Mohácsig, majd délnek fordulva az 56-os úton Udvarnál  
3130184 200

Vasút

Pécset és Budapestet InterCity személyszállító vonat kapcsolat köti össze, de mind belföldi, mind nemzetközi vasúti árufuvarozás is lehetséges, akár gördülő országút megoldással is.