Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem

Egyéb közlekedés

Pécs városának megközelítése a régióban elsődlegesen a 6-os főúton történik, míg a Budapestről és Budapesten áthaladó forgalom az M6/M60-as autópályán keresztül éri el leghamarabb Pécset. A nemzetközi vendégek a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre érkezve a már említett autópályán személyautóval alig több mint 2 óra alatt Pécsre érhetnek, árufuvarozásra pedig akár folyami úton is lehetőség van a mohácsi kikötő közelsége miatt.


3406448 200

Légiközlekedés

Pécs 200 km-es körzetében három reptér is található:

  • Pécs határán fekvő Pécs-Pogány nemzetközi reptér, mely nemzetközi kis és közepes méretű gépek fogadását teszi lehetővé (felújítása, fejlesztése folyamatban van, melynek nyomán a jelenlegi megengedettnél nagyobb gépek is leszállhatnak majd),
  • 110 km-re fekvő eszéki reptér (Horvátország),
  • 220 km-re lévő Liszt Ferenc reptér Budapesten
2381603 200

Folyami, tengeri közlekedés

Pécstől 40 km-re fekszik a mohácsi kikötő, melyen keresztül a dunai áruszállítás válik elérhetővé, az 500 km-re fekvő Koper (Szlovénia) pedig a tengeri szállítmányozást teszi lehetővé. Az áruszállítás Mohácsról országúton/autópályán lehetséges, míg Koperből az országúti fuvarozás mellett a vasúti szállítmányozás is adott megoldható.