Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
PTE által szervezett pályaorientáció

PTE által szervezett pályaorientáció

PTE pályaorientációs csomag

A Pécs Tudományegyetem pályaorientációs programjai elsősorban 10-11. évfolyamos diákok számára szólnak. A foglalkozások a PTE Kapcsolati Igazgatóság, a PTE Karrier Iroda, valamint az egyetemi karok együttműködésében valósulnak meg. A pályaorientációs csomag mind online, mind személyes jelenlétet igénylő programok széles választékát kínálja.

Többek között lehetőség van karrierteszt kitöltésére, egyéni pályaorientációs tanácsadásra, illetve az egyetemi hallgatók tapasztalatainak meghallgatására. Akár pályaorientációs önismereti workshopokon is részt lehet venni online és offline formában is. Az egyetem karai szakterület-specifikus programokkal is várják a középiskolás diákokat, akik így közelebbről megismerhetik az egyes szakokat. Bővebb információk olvashatók a pályaorientációs csomag tartalmáról a PTE honlapján.

PTE Karrier Iroda – pályaorientációs konzultáció

A PTE Karrier Iroda díjmentes pályaorientációs konzultációt biztosít középiskolás diákok számára. Egy konzultáció nagyjából egy órát vesz igénybe, a foglalkozás pedig több alkalmas is lehet igénytől függően. A konzultáció során a tanácsadó segít feltérképezni a diák képességeit és erősségeit, hogy azok alapján megtalálja a számára legmegfelelőbb szakterületet. A tanácsadáson érdemes lehet részt venni mindenkinek, aki bizonytalan a továbbtanulással és a jövőbeli terveivel kapcsolatban. Bővebb tájékoztatás található a PTE Karrier Iroda weboldalán.

Kép forrása: PTE