Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Pécsi ajándéktárgyak
Kezdőlap / Tervezd meg / Pécsi ajándéktárgyak

Pécsi ajándéktárgyak

Tourinform

Pécs turisztikai információs központja, a Pécs Pont a város szívében, a Széchenyi tér 1. sz. alatt fogadja az érdeklődőket. A modern, minden igényt kielégítő multifunkciós térben turisztikai információs iroda mellett kávézó és ajándékbolt, valamint csomagmegőrző és nyilvános mosdók állnak a betérők rendelkezésére. A kerekesszékkel is jól megközelíthető, akadálymentesített helyszínen a munkatársak a legszélesebb körű tájékoztatást nyújtanak a Pécsre látogatóknak és a helybéli vendégeknek.

Az ajándék bolt egyedi és gazdag választékkal biztosítja, hogy pécsi látogatásáról kedves emlékekkel térhessenek haza.

 Janus Pannonius Múzeum Bolt

A Janus Pannonius Múzeum több állandó kiállításában válogathatunk a legkülönfélébb szuvenírek, ajándéktárgyak között.

A Csontváry-kiállítás (Janus Pannonius u. 11.) pénztárában a festő legfontosabb, legismertebb alkotásaiból készült használati tárgyak (pl. bögre, hűtőmágnes, kulcstartó, sál, szemüvegtörlő), képeslapok, kiadványok (könyvek, albumok, füzetek), reprodukciók (akvarell, vászon) vásárolhatók meg.

 A Vasarely-kiállítás (Káptalan u. 3.) pénztárában Victor Vasarely híres művei alapján készült poszterek (több méretben), képeslapok, használati tárgyak (pl. bögre, hűtőmágnes, kulcstartó, sál, szemüvegtörlő, póló, névjegykártyatartó, gyertyatartó), kiadványok, ékszerek közül válogathatunk.

A Zsolnay-kiállítás (Káptalan u. 2. pénztárában többek között különféle ékszerek, valamint a Zsolnay-motívumokat is tartalmazó bögrék, edények, nippek csábítanak vásárlásra.

Mindhárom tematikában rendelkezésre állnak maszkok is.

 Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Püspökség kínálatában Pécshez és a Pécsi Püspökség helyszíneihez (Székesegyház, Dzsámi, Püspöki Palota, Püspöki KincsTár, Dóm Kőtár) kapcsolódó ajándéktárgyak, emléktárgyak, kegytárgyak, ékszerek és konferenciatermékek is megtalálhatóak, melyeket elsősorban helyi kézművesek, művészek készítenek, a helyszínek motívum világának felhasználásával.

Egyetemi élet

Pécsi Tudományegyetem termékei elérhetőek az egyetemi karok ajándékboltjaiban, jegyzetboltjaiban.

Zsolnay Negyed

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. a látogatók igényeit szem előtt tartva hozott létre a Zsolnay Negyeden belül egy olyan komplex szolgáltató központot, ahol egy helyen lehet információt kapni, belépőjegyet venni, Zsolnay termékeket vásárolni, valamint a legszebb ajándékok, ékszerek között válogatni. 

A Kézműves Boltok Utcájában lévő shopban megtalálható a Zsolnay Márkabolt árukészlete, így többek között a jól ismert mokka-, tea-, sütemény-, szendvics- és étkészletek is. Vásárolhatnak akár külön-külön tányérokat, mokka és tea csészéket, csészealjakat, főzelékes és salátás tálakat, sültes tálakat, tortalapokat is. A kínálatban  faliképek, ékszerek és különféle dísztárgyak  is szerepelnek eozin, porcelán és pirogránit kivitelezésben.

A helyszínre költözött a Zsolnay Negyed Északi Infopontja, így a látogatók tájékozódhatnak a Zsolnay Kulturális Negyed kínálatáról, jegyet válthatnak a turisztikai látnivalókra és programokra, valamint szemezgethetnek a Zsolnay Örökségkezelő ajándéktárgyai között is.

A shop-ban az alábbi kedvezményekkel is várják az idelátogatókat:

  • Minden pécsi lakos lakcímkártya felmutatásával 10% kedvezménnyel juthat Zsolnay porcelánhoz.
  • Azok a látogatók, akik a ZSÖK kiállításaira és programjaira váltanak jegyet, 5% kedvezményben részesülnek.
  • 50 000 Ft vásárlás felett 1+1 Örökség jegy jár a vásárlás mellé, mely az év végéig beváltható a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításai és a világörökségi helyszínek látogatására.

Cella Septichora, Ókeresztény Mauzóleum –  UNESCO örökség

A Cella Septichora Látogatóközpont és az Ókeresztény Mauzóleum a pécsi világörökséghez és Pécshez kapcsolódó ajándéktárgyak széles választékát kínálja a vendégeknek.

Vidd haza a megszerzett ismereteket kiadványok, leporellók, idegen nyelvű vezetők segítségével! Küldj képeslapot távoli rokonoknak, ismerősöknek! Ajándékozd meg szeretteidet ékszerekkel! Kedveskedj a kicsiknek is játékokkal! Őrizd meg a helyszín emlékét kerámia, fa vagy akár üveg ajándéktárgyakkal!

Az ajándéktárgyak többsége helyi és Pécs környéki kézművesek által készített különleges ajándékok.