Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Pécsi zenei élet
Kezdőlap / Élmények / Kultúra / Zene / Pécsi zenei élet

Pécsi zenei élet

Kultikus pécsi helyszínek, mai pécsi zenekarokkal

Pécs több évtizede a könnyűzenei élet bölcsője, hiszen innen indult a mai napig teltházas koncerteket adó Punnany Massif, a 30Y, a Kiscsillag és a Halott Pénz is. Régebben pedig a Kispál és a Borz vitte messze földre Pécs hírnevét. Nincs az országban még egy olyan vidéki város, ami ilyen számban termelné ki magából a jobbnál-jobb zenekarokat. A mai napig Pécsett számos zenekar, zenei produkció működik egyedi hangzásokkal, tehetséges előadókkal.

Pécs on Stage zenei produkció ezeket a mai zenekarokat hivatott bemutatni a havonta megjelenő sorozatával, melyből mi egy összefoglalót mutatunk most be.

A hangsúly az élőben, profi körülmények között rögzített felvételeken van, ami viszont igazán kiemeli a Pécs On Stage-et a hasonló jellegű kezdeményezések közül, az a sorozatból áradó nagybetűs PÉCSISÉG. A videókat egytől-egyig kultikus, alternatív pécsi helyszíneken rögzítik, így az eddigi részekben többek között elrepülhettünk a pécsi Főpályaudvar aulájába, a Pécsi Sör főzőházába, a Kodály Központ hangversenytermébe vagy éppen a PTE Botanikus Kertbe, miközben a Filc, O’Sullivan, boebeck vagy Siaga dalait hallhattuk.

Az elmúlt évek fellépőit és helyszíneit hoztuk el ebben a filmben.


A Pécs On Stage a BETWIXT elektronikus zenei műhely produkciója.