Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
PTE egyetemi karok bemutatkozása

PTE egyetemi karok bemutatkozása

Az Állam- és Jogtudományi Karon megszerzett tudással és szakképesítéssel a klasszikus jogi pályák (ügyvéd, bíró, ügyész, közjegyző) mellett akár cégeknél vagy a közigazgatás területén is el lehet helyezkedni jogászként. A pécsi jogi képzés egyik legnagyobb előnye az, hogy napjaink aktuális témáinak jogi megoldásaira – például adatvédelmi jog, környezetvédelmi jog vagy médiajog – is felkészíti a hallgatókat.

Az Általános Orvostudományi Kar jelenleg magyar, angol és német nyelvű képzéseket biztosít 3500 hallgatónak, akik mintegy 60 különböző országból érkeztek. A pécsi orvosin a világszínvonalú minőségű oktatás és kutatás innovációval és pezsgő hallgatói közösséggel társul. Az általános orvosképzés mellett fogorvos és biotechnológiai mesterképzés, valamint posztgraduális és szakorvosi képzés is várja a hallgatókat.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar képzési kínálata a humántudományok teljes spektrumát lefedi, ugyanis történettudományi, nyelvi és társadalomtudományi szakok (pl. pszichológia, kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok) közül választhatnak a felvételizők.

Az Egészségtudományi Kar a PTE legdinamikusabban növekvő egysége, amely öt városban is indít képzéseket. A pécsi ETK úttörő szerepet játszik az egészségügyi és szociális képzések fejlesztésében, például itt indult először az országban okleveles ápoló és okleveles védőnő képzés is.

A Gyógyszerésztudományi Kar a dél-dunántúli régió gyógyszerészetének szellemi központja. A diplomát adó gyógyszerészképzés 2000-ben indult el Pécsett, és néhány éve pedig önálló kari keretek között zajlik a magyar és az angol nyelvű oktatás.

A Közgazdaságtudományi Kar az ország első vidéki közgazdaságtudományi karaként jött létre 50 évvel ezelőtt. A pécsi közgáz olyan naprakész és népszerű képzésekkel várja a hallgatókat, mint például az emberi erőforrások, a gazdálkodás és menedzsment vagy a kereskedelem és marketing alap- és mesterképzés.

A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Pécs mellett Szekszárdon is biztosít képzési lehetőséget. A pedagógiai szakok széles választékán túl olyan érdekes szakképesítéseket szerezhetnek meg a kar hallgatói, mint például vidékfejlesztési agrármérnök, környezetkultúra-fejlesztő vagy gyártásvezető asszisztens.

A Műszaki és Informatikai Kar a magyar műszaki élet egyik meghatározó helyszíne, illetve hazánk műszaki felsőoktatásának egyik legsokoldalúbb intézménye. A MIK alap- és mesterképzései számos műszaki és művészeti tudományágat lefednek, valamint a kar a népszerű televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzéssel is várja a hallgatókat.

A Művészeti Kar az ország egyetlen felsőfokú zenei, képzőművészeti, alkalmazott, illetve médiaművészeti képzést integráltan folytató intézménye. Pécs művészeti hagyományai és kulturális élete, a tudományegyetemi háttér és a város kiemelkedő művészei egyedülálló alapot biztosítanak a sokszínű művészképzéshez.

A Természettudományi Kar klasszikus természettudományos, informatikai, sporttudományi és agrárképzéseket biztosít magyar és angol nyelven. A TTK a bölcsészkarral közös campuson helyezkedik el, melynek különleges hangulatához a lenyűgöző botanikus kert is nagyban hozzájárul.

Képek, tartalom forrása: www.pte.hu