Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
PTE Pannon Gyermekkar
Kezdőlap / Értékeink, kultúra / Komolyzene / PTE Pannon Gyermekkar

PTE Pannon Gyermekkar

A PTE Pannon Gyermekkar 2015 szeptemberében, Pécsett alakult, Magyarországon. Tagságunkat általános- és középiskolás diákok alkotják Pécs város iskoláiból. Az elmúlt időszakban az alapos felkészülés mellett, a sikeres bemutatkozás volt a feladata a gyermekkarnak. 2016 júniusában önálló koncerttel mutatkoztunk be Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában.

A koncert fő védnöke Kodály Zoltánné volt, a világhírű magyar zeneszerző özvegye. A gyermekkar sok felkérést kap, hazánkban és külföldön egyaránt. Fesztiváloknak, ősbemutatóknak kedvelt közreműködői. Világhírű magyar muzsikusokkal közös koncerteket adtunk, élő rádióadásban is énekeltünk, hangfelvételeken is szereplünk. Repertoárunkon a hagyományos kórusművek, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Bárdos Lajos, Karai József művei szerepelnek, de részt veszünk a kortárs magyar, és egyetemes zene bemutatásában is.

A gyermekkar művészeti vezetője, karnagya Schóber Tamás, zeneszerző-zenepedagógus, aki az elmúlt három évtizedben kórusaival jelentős hazai és nemzetközi versenyeredményeket, sikereket ért el. Együtteseivel idáig a világ 30 országában koncertezett, tartott bemutatókat, részt vett versenyeken, népszerűsítette Kodály Zoltán pedagógiai koncepcióját, tanítási metodikáját. Európa országaiban, Kanadában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban is elismerték munkásságát, eredményeit.  Karnagya volt az EUROPA CANTAT 2015 egyik nagykövet kórusának is. A PANNON GYERMEKKAR 2017-ben a NEW YORK-i, CARNEGIE HALL-ban is bemutatkozott. A karnagy munkáját, egykori tanítványa, Rébék-Nagy András segíti.

Kép, leírás forrása: https://www.pze.hu/kapcsolat