Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Története

Története

A Pécsi Tudományegyetem Magyarország legelső egyetemeként jött létre 1367-ben Nagy Lajos király kezdeményezésére. Napjainkban a PTE hazánk egyik legnevesebb intézménye, ahol tíz karon zajlik magas színvonalú oktatás és kutatás.

A képzési kínálat tükrözi a tradicionális értékeket, miközben igazodik a modern felsőoktatás nemzetközi kihívásaihoz is. A jelentkezők közel 300 Bologna-rendszerű képzésből választhatnak, és az alapképzéstől egészen a doktori szintig juthatnak. A Pécsi Tudományegyetem kínálatában szerepelnek többek között bölcsészet- és társadalomtudományi, jogi, orvosi- és egészségtudományi, gazdasági, műszaki- és informatikai, művészeti, illetve természet- és sporttudományi képzések. Emellett rendkívül széles spektrumú tanárképzési programokkal várják a felvételizőket.

A hallgatók tanulmányaik során számtalan lehetőséggel élhetnek: részesülhetnek különféle ösztöndíjakban, részt vehetnek nemzetközi kutatásokban, releváns szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kiterjedt kapcsolati hálót építhetnek az itt töltött évek alatt.

A PTE sokszínűségét és elismertségét növelik az idegen nyelvű képzések, amelyek számos külföldi hallgatót vonzanak, a nemzetközi ösztöndíjprogramok, valamint a szakkollégiumok által kínált lehetőségek. A Szentágothai János Kutatóközpontban pedig a kutatók és a hallgatók a legmodernebb technológiák, műszerek és eszközök segítségével dolgozhatnak.

Az oktatás és a kutatás mellett az egyetem komoly szerepet vállal az egészségügy területén is, hiszen a Klinikai Központ a régió lakosságának járó- és fekvőbeteg ellátásán túl országos szintű feladatokat is végez.

Pécs a magas színvonalú felsőoktatáson túl számos izgalmas lehetőséget kínál az egyetemisták számára, akik örökre szóló élményekkel gazdagodhatnak az itt töltött évek alatt. A pezsgő hallgatói élet és a sokszínű egyetemi programok vonzzák a fiatalokat. Az egyes karok rendezvényei mellett olyan átfogó egyetemi eseményekre is sor kerül, mint például a Pécsi Egyetemi Napok, ahol tehetségkutatók, könnyűzenei koncertek és diákrektor választás várja az érdeklődőket.

Képek forrása: https://pte.hu/hu