Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tanulást segítő foglalkozások

Tanulást segítő foglalkozások

Tanodák:

Élmény Tár Tanoda

A Gyárvárosban található Élmény Tár Tanoda célja a hátrányos helyzetű pécsi gyerekek segítése. A tanoda többek között szerepet vállal a gyerekek képesség- és készségfejlesztésében, tehetséggondozásában, illetve szabadidős programokat is biztosít egész évben. Bővebb információk olvashatók az Élmény Tár Tanoda honlapján.

Meszesi Tanoda

A Meszesi Tanoda a keleti városrészben élő és tanuló halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket támogatja. Hosszú távú céljuk a gyermekek felzárkóztatása, az oktatási esélykülönbségek és az iskolai lemorzsolódás csökkentése. Pszichoszociális támogatást, közösségi és szabadidős foglalkozásokat is kínálnak. További tájékoztatás található a Meszesi Tanoda weboldalán.

CSZMMB Tanoda

A Cigány Szociális és Művelődési Módszertani Bázis Egyesület Tanodája általános diákoknak biztosít sokszínű foglalkozásokat. Kínálatukban szerepelnek például fejlesztő foglalkozások, szabadidős programok, kirándulások, valamint különböző tanácsadások is. Bővebb információk olvashatók a CSZMMB Tanoda honlapján.

Bella Tanoda

A Siklósi úton működő Bella Tanoda képesség- és mozgásfejlesztést végez gyógypedagogóusok és terápiás kutyák segítségével. A tanodában a gyerekek részt vehetnek komplex fejlesztésen, iskolaelőkészítő – összetett mozgásos foglalkozáson, illetve kézműves foglalkozáson is. További hasznos tudnivalók találhatók a Bella Tanoda weboldalán.

Logiscool

A Konzum Irodaházban működő Logiscool olyan általános és középiskolás gyerekek jelentkezését várja, akik érdeklődnek a digitális világ iránt. A játékos kurzusok és a workshopok alkalmával a diákok megismerkedhetnek többek között a programozás alapjaival, a robotikával, a videós tartalomgyártással, valamint akár az app készítéssel is. A foglalkozásokat a programozás, az informatika és a matematika világában jártas egyetemisták tartják. Bővebb tájékoztatás olvasható a Logiscool honlapján.

Kihagytunk valamit? Írja meg a címre!