Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Akadálymentes Pécs / Akadálymentes Pécs

Akadálymentes Pécs

Pécs Mindenkinek

Pécs városa számára kiemelkedően fontos, hogy a városban lakók, valamint a városba látogató turisták akadálymentesen tudjanak közlekedni, ügyeket intézni és átélni a város lüktetését, eseményeit.

Széles körben igény jelentkezik az akadálymentességre, hiszen korántsem csak a fogyatékossággal élők támogatásáról van szó.  Ugyanilyen erőteljes igényük az akadálymentes helyszínek ismeretére, szolgáltatások igénybevételére az időseknek, a kisgyerekes családoknak, de az átmeneti sérülteknek, és mindenkinek, akinek ez kényelmes (gondoljunk csak a bőröndös ingázó egyetemistákra, vagy a bevásárlótáskás idősebbekre). 

Nem teszünk különbséget ember és ember között, csakúgy mint a pécsi People First Közhasznú Egyesület-Pécs, akik városunk egyik szakmai támogatója ezen törekvésben.

People First Közhasznú Egyesület-Pécs többek között feltérképezte a pécsi intézményeket, turisztikai attrakciókat, szórakozási lehetőségeket, szállásokat és gasztronómiai egységeket és kézzelfogható tapasztalatokat gyűjtött. Mindezt egy Pécs akadálymentes adatbázisba gyűjtötték össze, mely ide kattintva megtekinthető! Céljuk az önálló életvitel támogatása minden szinten, az akadálymentesítés, és az akadálymentes turizmus széleskörű népszerűsítése.

Pécs városa folyamatosan törekszik arra, hogy támogassuk az akadálymentes Pécs elképzelést és igyekszünk, hogy semmi akadály ne álljon a Pécsiek és a városunkba érkező turisták elé.


Akadálymentes Kiadvány

Most már elérhető a Pécs Mindenkinek Nyitva, akadálymentes kiadványunk is, mely Pécs Megyei Jogú Város Turizmusfejlesztési osztálya és a People First Közhasznú Egyesület-Pécs közös kiadványa.


Akadálymentes helyszínek

Örömmel mutatjuk be Pécs városának akadálymentes helyszíneit. A lenti linkeken található az akadálymentes adatbázis illetve a hozzátartozó használati utasítás, amelyeket a People First Egyesület – Pécs biztosított a város számára.


Akadálymentes parkolás Pécsett

Tekintse meg Pécs városának akadálymentes parkolóit térképes navigációval. Köszönet a parkoló adatbázisért a Biokom Nonprofit Kft.-nek valamint a People First Közhasznú Egyesület-Pécsnek.

 


További információ:  People First Közhasznú Egyesület-Pécs