Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / 800 millió forint európai uniós támogatás segítségével megújulnak a PTE pécsi gyakorló iskolái

800 millió forint európai uniós támogatás segítségével megújulnak a PTE pécsi gyakorló iskolái

2022 szeptemberében a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pályázatot nyújtott be a „Gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztése” című, EFOP-4.2.3-22 számú konstrukció felhívására, aminek köszönhetően 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból valósul meg.

Mindhárom pécsi székhelyű gyakorló iskolában megkezdődtek a felújítási munkálatok, melyek várhatóan augusztus végéig befejeződnek. Így a tervek szerint a tanítás már a megújult épületekben kezdődhet majd meg ősszel.

Az EFOP 4.2.3 – Gyakorló iskolák infrastrukturális fejlesztése projekt révén a PTE pedagógusképzésben elengedhetetlen, pécsi székhelyű PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda három különálló feladatellátási hellyel rendelkező alábbi tagintézményeinek fejlesztése valósul meg:

  1. PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. számú Általános Iskolája

7624 Pécs, Alkotmány u. 38.

  • PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma

7633 Pécs, Veress Endre u. 15.

  • PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskolája

7624 Pécs, Őz u. 2.

Ennek megfelelően a PTE három, fentiekben felsorolt gyakorló tagintézményében felújítási munkálatok, bútor és eszközbeszerzések, energetikai fejlesztések valósulnak meg. A legnagyobb igény a nevelési-oktatási termek, azok elérését szolgáló folyosók, és egyéb közös helyiségek felújítására merült fel. A fejlesztés eredményeként a három tagintézményben összesen mintegy 90 tanterem, és jelentős számú egyéb helyiség – így többek között folyosó, mosdó, tanári helyiség, iskolaudvar – újul meg. A jelenlegi rezsiválság kapcsán fontosnak tartották az iskolák energetikai korszerűsítését is a lehetőségekhez mérten, ezért a lámpatestek LED-re cserélése is a projekt részét képezi. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a https://projektek.pte.hu/hu/hazai/erfa/efop-423-22-2022-00008 oldalon olvashatnak.