Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Az ütemezésnek megfeleően haladnak a Megyeri úti projektek kivitelezési munkálatai

Az ütemezésnek megfeleően haladnak a Megyeri úti projektek kivitelezési munkálatai

2023 nyarán kezdődtek meg a Megyeri úti fejlesztés kivitelezési munkálatai. A beruházás során Pécs kerékpárút hálózata az Expo Center és a Verseny utca között, a Verseny utcában, valamint a Verseny utca és a Szigeti út között új kerékpárforgalmi létesítmény megépítésével bővül.

A projekt megvalósítása folyamatban van, és a tervezett határidőn belül, az év végéig be is kell fejeződnie a 2014-2020-as európai uniós ciklus TOP projektjeinek 2023. év decemberig történő lezárási kötelezettsége miatt. A kivitelezési munkálatok gőzerővel folynak. Mint arról már többször tájékoztatást adtunk, a fejlesztés ideje alatt ideiglenes forgalmi rend változásokra lehet számítani, amiről folyamatosan hírt ad az Önkormányzat. A munkálatok a Megyeri út – Tüzér utca csomópontban indultak július elején, és ütemezetten haladnak északi irányba a Megyeri tér felé.

A TOP-6.1.5-15-PC1-2020-00006 azonosító számú, Megyeri út fejlesztése tárgyú projektben a Megyeri út Füzes dűlő és Verseny utca közötti szakaszán az útépítési munkálatok (aszfaltozás, kerékpárút építés) a forgalomtechnikai kialakítással (útburkolati jelek felfestése, táblázás stb.) és a közvilágítással már elkészültek. Az útpályán november eleje óta már újra kétirányú a forgalom. Jelenleg hatósági észrevételek alapján még kisebb javítási munkálatokat végeznek, illetve a korlátok visszahelyezése van folyamatban. Az útpálya műszaki átadás-átvételének folyamata tervezetten november végén indul.

A TOP-6.4.1-16-PC1-2022-00004 azonosító számú, Megyeri út fejlesztése II. ütem tárgyú projektben a Megyeri út és a Verseny utcai szakaszon az útépítési munkálatokat lassan befejezik a forgalomtechnikai kialakítással együtt. Az útpályán már itt is kétirányú forgalom közlekedik. Jelenleg néhány útcsatlakozó építése, járdák építésének befejezése, kerítés építés, kisebb betonozási munkák, illetve javítások vannak vissza. A hatósági bejárást követően a szükséges javításokat fogja elvégezni a Vállalkozó.

A Verseny utca és a vasúti átjáró, valamint a vasúti átjáró és a Mártírok útja közötti szakaszt illetően a Verseny utca felőli oldal lemarása és aszfaltozása már megtörtént. Ezen az oldalon még forgalomtechnikai munkálatok vannak vissza. A Mártírok útja felőli oldal lemarása és aszfaltozása tervezetten a november 13-ai héten jelzőőrrel lesz biztosítva a Megyeri út – Mártírok útja csomóponttal együtt. A csomópont és az átjáró nincs lezárva.

A Megyeri út – Mártírok útja csomópont jelenleg átjárható, nincs lezárt haladási irány. Az ivóvízvezeték kiváltása befejeződött, a csomópontban a burkolat lemarása is megtörtént. Ezen a héten kezdődik a Mártírok útján a Megyeri út buszmegállójának CP beton építése, majd a november 13-ai héten aszfaltoznak jelzőőrös biztosítás mellett. Ezt követően indul a forgalomtechnika kialakítása (útburkolati jelek felfestése, táblázás) és a jelzőlámpa telepítése és beüzemelése november végéig.

A Megyeri út Mártírok útja és Athinay út közötti szakaszon szegélyépítési munkálatok zajlanak, amennyiben az időjárás engedi, be is fejezik ezen a héten. Ezt követően készül a vízelvezetés, illetve aknákat emelnek. Ezen szakasz aszfaltozását és forgalomtechnikai kialakítását november végén fogják elvégezni.

A TOP-6.4.1-16-PC1-2022-00004 azonosító számú, Megyeri út fejlesztése II. ütem tárgyú projekthez kapcsolódóan 2023. november 13. és november 24. között ideiglenes forgalmi rend változásra kell számítani a Megyeri téren és annak közvetlen környezetében.

A munkálatok 2023. november 13-án indulnak és a következő forgalomkorlátozásokkal járnak előre láthatóan tervezetten mintegy 2 hétig tartó időszakban:

  • A munkavégzés csak teljes útlezárás mellett kivitelezhető a Hargita utca – Dr. Hal József utca kereszteződésében, a gépjármű forgalom a parkolón keresztül haladhat, amelyet sárga burkolati jelekkel jelölnek ki.
  • A Hargita utca a Madách utca felől zsákutcává válik.
  • A kivitelezéssel érintett területen „Úton folyó munkálatok”, „Előzni tilos” és „30 km/h sebességkorlátozás” táblákat helyeznek ki.
Image 1

Mindezeket követően elvégzik az útburkolat felújítását a 6-os számú főút és a csomópont között jelzőőrös biztosítás mellett.

Az aktuális forgalmi rend változásokkal folyamatosan frissítjük az online navigációs felületeket. A munkálatok november végéig a tervek szerint befejeződnek, kérjük közlekedjenek óvatosan és figyeljék a közlekedési táblákat és a kiírásokat, hiszen a helyreállítási munkálatok miatt lesznek olyan időszakok is, amikor teljes útzárral kell számolni.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata köszöni a lakosság türelmét és együttműködését, hiszen a Megyeri út fejlesztése hosszú távon előnyöket hoz a pécsiek számára, a város infrastruktúráját és a közlekedésbiztonságot is növeli.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata