Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / BIG SEE Architecture Award 2024 díj a Misina-tető komplex fejlesztéséért

BIG SEE Architecture Award 2024 díj a Misina-tető komplex fejlesztéséért

Pécs büszkén jelenti be győzelmét a BIG SEE Architecture Award 2024-en a Misina-tető lenyűgöző átalakításáért. A fejlesztés nemcsak terület felújítására adott lehetőséget, hanem új mércét állított a fenntartható turizmusfejlesztés terén a régióban.

A Misina-tető fejlesztése projektet az Európai Unió ökoturizmusra szánt támogatásával finanszírozták, és az építészeti innováció és a környezetvédelem harmonikus integrációját testesíti meg. A Mecsekben található kezdeményezés azt mutatja be, hogy a gondos tervezés hogyan javíthatja a környezetet, miközben gazdag élményeket kínál a látogatóknak.

A közösségi részvétel alapján irányított fejlesztés során a létesítményt új, funkcionális terekkel gazdagították, melyek egyaránt szolgálják a helyi lakosokat és a turistákat. Az alagsorban lévő szolgáltatásoktól a tetőteraszra kiterjesztett sky-bárig minden épületrészt aprólékosan úgy terveztek meg, hogy elősegítse a környezettel való kapcsolatot.

A projekt kiemelkedő pontjai a változatos rekreációs lehetőségek kihasználására létesült játszóterek, kerékpáros szervízpontok és a kávézó rész is. Ezek az újítások nemcsak fokozzák a látogatói élményt, hanem hozzájárulnak a Mecsek fenntartható felhasználásához is, széleskörű tevékenységek palettáját kínálva minden korosztálynak.

Pécs számára hatalmas elismerés a BIG SEE Architecture Award 2024 a Misina-tető komplex fejlesztéséért, amelyet a tervezőknek az AU.ROOM Építész Műhelynek köszönhetünk. Az építésziroda munkatársai Gyergyák János, Borsos Ágnes, Pintér István, Rácz Tamás, Varga Dániel, Kalkán Dóra, Fábos Attila és Kovács Attila.

Ez az díj is Pécs elkötelezettségét mutatja a fenntartható fejlődés és a Mecsek természeti szépségeinek megőrzése iránt. Az ilyen kezdeményezések nemcsak közösségünket szolgálják, hanem másokat is arra ösztönöznek, hogy elfogadják az ökológiai tudatosságot. A Misina-tető projekt egyaránt képviseli az innováció és az együttműködés szellemét. Pécs városa számára ez a kezdeményezés nem csupán egy fejlesztés, hanem egy álom megtestesítése is, amely a város élénk és fenntartható jövőjét szimbolizálja. A projekt szorosan illeszkedik a város „100 Klímasemleges és Intelligens Város” missziójához, erősítve Pécs pozícióját a globális térképen mind a fenntartható turizmus, mind pedig az építészeti kiválóság terén.

Kép forrása: https://bigsee.eu/