Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Diána tér, forgalomkorlátozás

Diána tér, forgalomkorlátozás

A 2023. őszén indult „Diána tér környezetének komplex zöldterületi rekonstrukciója” projekthez kapcsolódóan a városvezetés célja, hogy a Kertváros egyik központi területét korszerűsítse, valamint egy új közösségi térré formálja a város lakói számára. A projekt célja a közterület környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, azaz egy új, modern helyszín kialakítása a családok és fiatalok kikapcsolódására.

A Diána tér városrész-központi funkcióval bír, így itt kiemelten fontos a lakosság életminőségét javító fejlesztések megvalósítása. A Diána tér zöldterületeinek megújítását célzó projekt keretében számos tevékenység valósul meg a lakossági igényfelmérés alapján. A városvezetés számára fontos volt a lakosság véleménye, ezért hirdette meg a Diána téri ötletbörzét, amelynek keretében számos javaslat érkezett a terület megújításával kapcsolatban. Az eredmények alapján számos fejlesztés valósul meg, többek között facsemeték és cserjék ültetése, a focipálya felújítása, kutyafuttató rendezése, modernizált világítási rendszer kiépítése és napvitorla elhelyezése, valamint autótöltő állomás kialakítása is.Az új közösségi teret a kertvárosiak hamarosan birtokba is vehetik.

A fejlesztés során a Diána téren egy nettó 31 négyzetméteres hasznos alapterületű pavilon létesítését is megvalósítják, amely szintén kényelmet, kikapcsolódási és közösségépítési lehetőségeket ad majd az ottlakóknak, és hozzájárul egy élénkebb és összetartóbb közösség kialakulásához. A pavilontelepítési munkálatok során a víz- és szennyvíz-vezeték bekötése részleges forgalomkorlátozás mellett tud csak megvalósulni, ezért a Karolina és Izabella utcákban a következő forgalmi rend változásra kell számítani:

Az Izabella utcában teljes útzár várható a Karolina utcai kereszteződésnél, ezért keleti irányból az utca zsákutcává válik. A Karolina utcában pedig a Zsuzsanna utca magasságában félpályás útlezárás lesz érvényben.

A munkálatok 2024.01.29-én, hétfőn 07:00 órakor kezdődnek, és várhatóan 2024.02.02-án, pénteken 16:00 órakor fejeződnek be. A munkaterületen ideiglenes sebességkorlátozás lesz érvényben a biztonságos közlekedés érdekében.

A munkálatok ideje alatt kérjük a lakosság együttműködését és megértését. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent elkövet annak érdekében, hogy a munkálatok a lehető legkisebb mértékben zavarják az ott élők mindennapjait. A városvezetés bízik benne, hogy a beruházás hozzájárul majd a Diána tér és környéke lakóinak jobb életminőségéhez, egy egészséges és élhető környezetet teremtve az ott élők számára.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata