Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Mária utcai gázvezeték rekonstrukció III. ütem

Mária utcai gázvezeték rekonstrukció III. ütem

2023. június 26-án, hétfőn a III. ütemmel folytatódnak a Mária utcában a gázvezeték felújítási munkálatok. Ezúttal a Mária utca 15. szám és a Szent Mór utca között zajlik a munkavégzés teljes útlezárás mellett. Az ütemváltással a II. ütemben érintett szakaszon a burkolat teljes szélességben megújult, így a közlekedők birtokba vehetik a Szent Mór utcai csomóponttól a Kisflórián utcáig húzódó szakaszt.

A Mária utca a Széchenyi tér felől továbbra is zsákutca lesz, ezúttal a 13. számig lehet keleti irányba haladni. A Mária utca keleti szakasza a Szent Mór utcából, északi irányból lesz megközelíthető. A János utcában visszaáll az állandó forgalmi rend, tehát szintén a Szent Mór utca felől közelíthető meg.

Image 11

A BIOKOM NKft. igyekszik enyhíteni a felújítási munkákkal érintett lakosok parkolási nehézségein.

Azok számára, akik a lezárt szakaszon élnek és gépjárművel-, valamint a területre érvényes behajtási engedéllyel rendelkeznek, társaságunk a következő helyszíneken parkolóhelyeket szabadít fel:

1.      A Gábor utca 2. szám alatt található magánparkolóban továbbra is 8 helyet biztosítunk.

2.      A Janus Pannonius utcában – a Széchenyi tér és Vörösmarty utca közötti szakaszán, a taxidroszt után feloldjuk a megállási tilalmat, itt 10 parkolóhely áll majd rendelkezésre.

3.      A Mária utca 28. szám előtt, a megszűnt Flórián tér buszmegállóban 2 parkolóhelyet biztosítunk.

Az 1.1-es övezetben külön kijelölt, imént említett területeken a BIOKOM NKft. elfogadja az 1.2-es övezetre szóló engedélyeket is.

Fontos: az előzőekben részletezett parkolóhelyeket csak a Mária utcába szóló engedélyek birtokában és kihelyezésével lehet igénybe venni.

Azoknál az ingatlanoknál, ahol a magánterületi parkolók nem megközelíthetőek és a gépjárműnek csak korlátozott várakozási- vagy behajtási engedélye van, a tulajdonosok ügyfélszolgálatunkon (Pécs, Siklósi út 52.) az akadályoztatás idejére korlátlan várakozási engedélyt válthatnak.

A lezárt szakaszra eső háztartások hulladékgyűjtése a lezárt szakasz két végén elhelyezett nagyméretű (szelektív és kommunális) edényekkel lesz továbbra is megoldva, hasonlóan, mint a II. ütem idején.

Az aktuális útfelújításokról folyamatosan frissítjük az online navigációs felületeket. Javasoljuk, hogy használják ezeket az eszközöket! Egyúttal kérjük, fokozott odafigyeléssel vezessenek és köszönjük türelmüket!

Az aktuális útfelújításokkal kapcsolatos forgalmi rend változásokról bővebben a pecsiutfelujitasok.hu weboldalon tájékozódhatnak.

BIOKOM Nkft.