Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Óvodai felújítások

Óvodai felújítások

Biztosított a működés az Ajtósi Dürer és a Nagy Jenő utcai óvodákban.

November 30-ig fejeződik be az Ajtósi Dürer utcai Óvoda energetikai felújítása. Több mint 300 millió forint EU-s és önkormányzati támogatásból újul meg az épület, amelynek a fűtési rendszerét is korszerűsítik. A felújítás alatt a kivitelező elektromos fűtőpanelekkel biztosította a fűtést a csoportszobákban, ezt rendszeres méréssel ellenőrizték. Péntektől visszakapcsolják a távfűtést.

A június közepén kezdődött felújítás az 1973-ban átadott épület homlokzati szigetelésén és nyilászáróinak cseréjén túl – sok egyéb mellett – a távfűtéses rendszer szekunder oldalának, azaz az óvoda fűtési rendszerének a felújítását is tartalmazza. Ennek keretében a radiátorok cseréjével, illetve termosztatikus szeleppel történő felszerelésével a korábbiaknál jóval hatékonyabb lesz az intézmény energiafelhasználása.

Az óvoda felújítási munkálatait úgy végzi el a kivitelező, hogy a kisgyermekeknek nem kellett másik intézménybe költözniük. Azokban a szobákban, ahol a fűtési rendszer felújítása miatt átmenetileg nem üzemeltek a radiátorok, a kivitelező az elmúlt napokban folyamatosan fűtőpanelekkel biztosította a meleget.

Az intézmény dolgozói rendszeresen mérték a csoportszobák és közös helyiségek hőmérsékletét, ami az elmúlt napokban egyszer sem esett 20-21 °C alá. Az intézményben tehát eddig is volt fűtés és jelenleg is van.

Az óvoda fűtési rendszerét pénteken visszakapcsolják a távfűtési hálózatra.

Nagy Jenő utca – garanciális javítás a tornateremben

Hasonlóan komplex felújításon esett át a Nagy Jenő utcai Óvoda épülete is. Itt 180 millió forintos EU-támogatással valósult meg az 1862-ben épült barokk épület energetikai felújítása. Ennek keretében a korábban csak az udvarról megközelíthető tornatermet egy új nyaktag kiépítésével tették megközelíthetővé az óvodaépület felől.

Az elmúlt napokban egy szerkezeti hiba miatt a tornateremi részen beázás volt tapasztalható, ezt a meghibásodást a kivitelező garanciális javítás keretében a következő napokban fogja kijavítani.

Mindkét intézményben folyamatos és zavartalan a kisgyermekek óvodai ellátása.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata