Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Pályázat kiírása az idős korosztállyal foglalkozó szervezetek támogatására

Pályázat kiírása az idős korosztállyal foglalkozó szervezetek támogatására

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. május 1. napjától pályázatot hirdet Pécs városában működő időseknek szóló programokat szervező szervezetek, öntevékeny csoportok önkormányzati támogatására, azzal a céllal, hogy bővüljön és színesedjen az idősek számára elérhető kulturális és egyéb szabadidős programok palettája.

A pályázat keretében támogatási kérelmet nyújthatnak be 2018. december 31-e előtt alakult, pécsi székhelyű, és Pécs városában idősekkel kapcsolatos tevékenységet folytató szervezetek:

–           idősek klubját szervezett formában üzemeltető közművelődési intézmények és közösségi színterek,

–           egyesületek, alapítványok,

–           idősgondozással foglalkozó szervezetek, vagy ezek fenntartói.

A pályázatban igényelhető maximális támogatás mértéke: bruttó 500 ezer Ft, a támogatás előfinanszírozott, formája vissza nem térítendő támogatás. A benyújtott pályázatokat a PMJV Közgyűlése által felkért 5 fős Bíráló Bizottság bírálja el.

A pályázatokat az előírt dokumentumok csatolásával postai és elektronikus úton is be kell nyújtani. Postai úton Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális és Népjóléti Főosztályára (7621 Pécs, Széchenyi tér 1. 72/533-933), valamint elektronikus úton a   email címre, 2024. május 31. napjáig.

A részletes pályázati kiírás megtekinthető az alábbi letölthető dokumentumokban.