Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Paralimpikon úszóinkról nyílt fotókiállítás az Árkádban

Paralimpikon úszóinkról nyílt fotókiállítás az Árkádban

Hét paralimpia, 26 érem. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola a Magyar Parasport Napja alkalmából szervezte meg a kedden megnyílt fotókiállítást az Árkád Pécs támogatásával. A két hétig látható tárlat a pécsi paralimpiai érmes úszóink, Hoffmann Judit, Kovács Ervin, Pásztory Dóra, Sors Tamás és Konkoly Zsófia tiszteletére jött létre. 

Pécsről eddig 9 sportoló kvalifikálta magát paralimpiára, közülük Hoffmann Judit, Kovács Ervin, Pásztory Dóra, Sors Tamás és Konkoly Zsófia összesen 26 érmet szereztek. Az Országgyűlés 2017. december 12-i ülésén egyhangúlag megszavazta, így a Magyar Parasport Napját minden évben február 22-én ünnepeljük. Ebben az évben a Magyar Parasport Napjának nagykövet párosa Konkoly Zsófia paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok nyíltvízi úszó. A megnyitón részt vett Konkoly Zsófia, edzője Jancsik Árpád, a fotókiállítás ötletgazdája, megálmodója és megvalósítója, valamint Róth Ernő, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese. A két hétig látható tárlatot Sági Zoltán, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola sportigazgatója nyitotta meg.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola három sportolója lesz ott Párizsban, a paralimpián. Konkoly Zsófia és Iván Bence úszók mellett, Mocsári Bence triatlonosnak is szurkolhatunk augusztus 28. és szeptember 8. között.