Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Partnereink

Partnereink

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency – HIPA) a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő, befektetésösztönzéssel foglalkozó menedzsment-tanácsadó ügynökség, mely:

  • vállalat- és ágazatspecifikus szakmai tanácsadást nyújt egyablakos szolgáltatási modellben térítésmentesen
  • szakmai rendezvényeket és telephely-látogatásokat szervez, befektetési helyszíneket ajánl
  • közvetítőként jár el a nemzetközi cégek és a magyar kis- és középvállalkozások között
  • beszállítói képzéseket szervez, aktív kapcsolatban áll szakmai szövetségekkel
  • testre szabott támogatási ajánlatokat dolgoz ki és információt ad az állami támogatási lehetőségekről.

Az ABSL Hungary, Magyarország szakmai outsourcing ipari vállalkozói szövetsége, az üzleti szolgáltató központoknak és az üzleti szolgáltató központot működtető szervezeteknek, illetve ezen központok elsődleges beszállítói körébe tartozó vállalatoknak, valamint kapcsolódó oktatási és képzési intézményeknek az iparági érdekképviselete. A 2005-ben Magyar Szolgáltató és Outsourcing Szövetség (HOA) néven alakult, majd 2022-ben ABSL Hungary néven átkeresztelt szövetség módszertani alapokból kiindulva, gyakorlati tapasztalatok közvetítésével törekszik a társadalom és a gazdaság szereplőivel megismertetni az üzleti szolgáltató szektor működését, valamint a szervezeti innováció, kiemelten az outsourcing lényegét és az abban rejlő lehetőségeket.


Az Inpark a magyar állami tulajdonú NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. cégcsoportjának márkaneve. Az Inpark ipariingatlan-fejlesztő cégcsoport tevékenységi körét gyártó, logisztikai és raktárlétesítmények építése alkotja, magyar és nemzetközi ügyfelek számára. Sztenderd és testre szabott ipari ingatlanok bérleti lehetőségét nyújtja, fejlesztési telkeket kínál eladásra. Az Inpark teljes körű szolgáltatást nyújt a megfelelő telek kiválasztásától az infrastrukturális előkészítésen át a tervezési és engedélyezési folyamatokig és kivitelezésig, hosszú távú ingatlankezelési stratégiával. A Déli Ipari Parkban jelenleg az Inpark területén működik többek között a Hanon Systems Kft. és a RABEN-Group legújabb telephelye is itt épül.


A Déli Ipari Park területének legnagyobb részét az Ipark Pécs Kft. kezeli. A menedzsment több éves háttértapasztalattal rendelkezik az ipari parkfejlesztés műszaki, jogi és gazdasági területein, így minden, a betelepülés során felmerülő kérdésben kompetens csapat áll a befektetők rendelkezésére. A betelepülés folyamatát többek között pályázati projektmenedzsmenttel, jogi szolgáltatásokkal, egyéni finanszírozási struktúra kialakításával és HR szolgáltatásokkal támogatják.


A pécsi székhelyű Investmentor Agency Tanácsadó Kft. működésének egyik célja, hogy nemzetközi vállalatok/vállalkozások részére bővülésükhöz Magyarország területén megfelelő adottságú régiót találjanak és segítsék az új egység elindítását, illetve a meglévő bővítését. Ennek eszközeként partneri kapcsolatokat épít ki, mely segítségével a külföldi partnerek számára támogatást és fejlesztéseik megvalósításához segítséget nyújt. Pécs önkormányzata 2021 tavaszán megújította korábbi együttműködési megállapodását az Investmentorral,, abban a reményben, hogy a befektetők bevonzására tett erőfeszítések közös együttműködéssel még gyümölcsözőbbek lesznek.


A HR-Group humánerőforrás szolgáltatásokat nyújt partnereinek az autó-, elektronika-, élelmiszer-, energia-, fa-, fém-, gép-, logisztikai-, valamint a termelő iparágban, továbbá jelen van az egészségügyben, ingatlanberuházási-, építőipari piacon is.

A HR-Rent Kft. – a HR-Group tagjaként – több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a munkaerő-kölcsönzés és a munkaerő-közvetítés területén. Külön figyelmet fordít diák- és nyugdíjas foglalkoztatási szolgáltatásukra is, valamint fontos számukra a megváltozott munkaképességűek integrálása.


A Jobcapital több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a munkaerő toborzás és -közvetítés, valamint a fejvadász és HR menedzsment szolgáltatások terén. A régió egyik legnagyobb és legtöbb tapasztalattal rendelkező HR vállalata cégmérettől és szektortól függetlenül bármilyen munkaadó számára a lehető leginkább személyre szabott szolgáltatást nyújtja.


A Klaszter 2007 óta segíti a helyi kulturális, kreatív és innovatív vállalkozások előre jutását, fejlődését. A Klaszter széles körű szolgáltatási között egyebek mellett szerepet kap a kultúripari vállalkozások megalapításának támogatása, azok fejlesztése, közös beszerzések és közös rendezvények támogatása, egyetemi K+F kapcsolatok feltárása a kulturális és kreatív ágazatban, partnerkapcsolatok építése és pályázatkészítés is.


Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarország (AmCham Hungary) az egyik legbefolyásosabb és legmegbízhatóbb üzleti szervezet az országban, amely 1989 óta képviseli a helyi és nemzetközi üzleti érdekeket.

Tagjai által finanszírozott, politikailag független platform, amely több mint 300 vállalatot tömörít a legkülönbözőbb ágazatokból, akiknek közös az elkötelezettségük Magyarország iránt: hazánk versenyképesebbé váljon a régióban és a globális színtéren.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata tagja az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarországnak.


A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (Deutsch Ungarische Industrie- und Handelskammer, DUIHK) a két ország gazdasági-kereskedelmi kapcsolatainak ápolása és bővítése érdekében létrejött gazdasági társaság. A 900 tagvállalata Magyarországon jelenleg közel 200 ezer munkavállalót foglalkoztat, ezzel komoly tényezőt képezve a gazdasági szférában. A szervezet ezt az erőforrást tagjai érdekvédelme és képviselete érdekében, továbbá a német-magyar gazdasági kapcsolatok előmozdítására használja fel.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata tagja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának.


A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara több mint 230 tagot számlál, köztük magyar és francia kis- és középvállalkozások, jelentős francia cégek leányvállalatai, egyéni vállalkozók. Az MFKI 3 fő célkitűzése:
A kereskedelmi kapcsolatok erősítése Magyarország és Franciaország között.
A magyar és francia üzleti közösségek kapcsolatának ápolása.
Az MFKI tagvállalatai közötti kapcsolat erősítése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata tagja a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamarának.