Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem

Élhető város

Magyarország ötödik legnépesebb városa, a Dél-Dunántúli Régió közigazgatási, gazdasági, pénzügyi, tudományos-oktatási, egyházi és kulturális központja, a különböző kultúrák és társadalmak hagyományos gyűjtőpontja. A Város tudatosan törekszik arra, hogy örökölt és szerzett vívmányaikat hatékonyan gyarapítsa a fenntartható gazdaság fejlesztése céljából. Pécs kiváló megközelíthetősége, magas színvonalú és mobilis oktatási rendszere, élményekben gazdag kulturális kínálata, jól kiépített közműrendszere, a beszállítói szerepre felkészült helyi vállalkozások nagy száma, a helyi iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem és az Önkormányzat partneri együttműködési szándéka a befektetői szándékok ösztönzésére kitűnő feltételeket biztosít.

Zsolnay 1

Pécs méltán híres az itt megélhető magas életminőségéről. A mediterrán klíma, az országban elérhető legmagasabb napsütéses órák száma, a Mecsek-hegység zöld védővonala, a pezsgő kulturális, a fejlett közösségi és nyugodt családi élet összhangot alkot. A város értékei alkalmasak a fiatal generációk megszólítására, akik ezeket a tényezőket elődeiknél magasabbra értékelik.

Pécs több alkalommal lett dobogós helyezett az „Élhető Települések” (The LivCom Awards) nemzetközi versenyének 75 ezer és 200 ezer lélekszám közötti települések kategóriájában.

Kiraly Utca