Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem

Köszönet

2022.08.25.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében ezúton is köszönöm a 2022. augusztus 18. napján, Pécsett, az Akó dűlőben keletkezett tűz felszámolásához nyújtott támogatását, segítségét.

2022. augusztus 18-án délután az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb tűzeste volt Pécsett, amely több épületet elpusztított, nagy területen felégette az erdőt és további ingatlanokat, valamint erdős területet – az ott fellelhető élővilágot – közvetlenül fenyegette. A hetek óta tartó szárazság, a tűz idején tapasztalható szél, a nehezen megközelíthető helyszín nagy kihívást jelentett a tűzoltásban résztvevők számára.

A tűz megfékezése érdekében több megyéből érkeztek hivatásos és önkéntes tűzoltók, az együttműködő- és társszervek, valamint a civilek minden erejüket egyesítve küzdöttek, hogy a tűz okozta károk a lehetős legkisebb mértékűek legyenek. Az eset súlyosságát mutatja, hogy honvédségi helikoptert is igénybe kellett venni a tűz továbbterjedésének megakadályozásának érdekében.

A hatalmas tűz egy soha nem látott mértékű összefogást eredményezett, hogy megóvjuk a lakosságot, megvédjük a természeti és épített környezetet. Ebben az összefogásban Önök is tevékenyen részt vettek és ennek eredményeként a tüzet sikerült megfékezni, az emberek életét, a javainkat megóvni.

A tűzeset során nyújtott áldozatos munkájukat, segítségüket hálásan köszönöm, további munkájukhoz pedig jó erőt, egészséget és kitartást kívánok!

Mácsai Antal tű. ezredes

tűzoltósági főtanácsos

igazgató